moliūgas
truputis vandens
Gaminimas: moliūgą švariai nuplauname, nusausiname, perpjovę išvalome, supjaustome delno dydžio gabalais, dedame į blėtelę oda į apačią. Pašlakstome trupučiu vandens ir kepame iki 190"C įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 min. Minkštimą šaukštu nuimame nuo odelės ir sutriname elektriniu trintuvu.
Tokią tyrę galima laikyti šaldytuve iki savaitės, o užšaldytą iki 6 mėnesių.
PAPILDYMAS:
Šiais metais moliūgą pjaustau nedideliais gabalėliais, vandeniu nešlakstau, kepu 200"C orkaitėj ~ 30 min. Atvėsintą sublenderiuoju, ir į kiaurasamtį, sutiesus kelis sluoksnius marlės, sukrečiu gautą tyrę kad nuvarvėtų. Palieku kokiai valandai. Tyrė gaunas ne tokia vandeninga.
Čia jau iškepęs moliūgas, o čia šaldymui paruošta tyrė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą