Nerealiai skanus, mūsų labai mėgstamas, visada pavykstantis. Receptu kažkada pasidalino kaimynės, šiek tiek pakoregavau ir kepu kepu kepu.
Šiaip visi paragavę, prašo recepto, tad dalinuos su visais norinčiais.
Tešlai:
300 g riebalų ( sviesto ar kepinių margarino, galima maišyti)
~350ml cukraus
4 kiaušiniai (jei dideli, galima 3)
1 pakutis vanilinio cukraus
2 valg.š. kepimo miltelių (nubrauktus)
citrinos žievelės
450g arba ~ 750 ml miltų
Įdarui:
obuolių (kiek reiks)
500 g kreminės ar paprastos varškės ( galima ir daugiau)
2 valg.š. cukraus
1 kiaušinis
citrinos žievelės ar cinamono
Gaminimas: riebalus išlydome, kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Po truputį, maišant, į kiaušinius supilame pravėsusius riebalus, išmaišome. Sudedame su kepimo milteliais sumaišytus ir išsijotus miltus, citrinos žievelę, išmaišome.
Blėtele patepam riebalais ir pabarstom miltais. Krečiam 2/3 tešlos, išlyginam drėgnų rankų pagalba, pridedame nuvalytų, išimtais sėklalizdžiais obuolių ( obuolius pjaustom stambiai - mažesnius į 4 dalis, didelius į 6). Obuolius reikia sudėti beveik vieną šalia kito.
Varškę ištrinam su kiaušiniu, cukrumi ir citrina ar cinamonu. Paskirstom po visą blėtelę, tiksliau, dedam ant obuolių ir į jų tarpus. Ant viršaus, drėgnom rankom išdėliojam likusią tešlą, stengiamės paskirstyti vienodai.
Paruoštą pyragą šaunam į iki 180"C - 190"C ikaitintą orkaitę, kepam ~ 40 - 50 min (priklauso nuo pyrago storio). Ar iškepęs, tikrinam pagaliuku.
Iš šios normos išeina nemažas pyragas. aš kepu 40x25 cm arba 36x25 cm dydžio blėtelėse.
Tikrai labai skanus, burnoje tirpstantis pyragas. Obuoliai ir varškė toks nerealus derinys, taip viens kitą papildo, net noris, kad šis sluoksnis būtų kuo storesnis.
Skanaus!
Super pyragas!!! Visai šeimai labai patiko ;)
AtsakytiPanaikintiTikrai labai džiaugiuos. Kepkite į sveikatą ;))
PanaikintiPabandziau, skanus pyragas.
AtsakytiPanaikintiAčiū, Jurga, mūsų mėgstamiausias ;)
Panaikintikokio kietumo turi būti tešla? dabar sunku orientuotis.
AtsakytiPanaikintiNa ji ne tokia skysta kaip biskvito, bet ir ne minkoma. Dekite tiek miltu kiek parasyta, ir bus tokia kokios reik ;). Kai tik sumaisai, buna truputi skystesne, pastovejus tvirteja, nes vesta riebalai
Panaikintigavosi puikiai 100 balų! Ačiū.
AtsakytiPanaikintiRasa, dziaugiuos. Skanaus Jums
Panaikintivienas is geriausiu mano keptu pyragu:) aciu uz recepta
AtsakytiPanaikintiLabai smagu
PanaikintiSuperinis pyragas, ka vaisinau, visiem patiko :)
AtsakytiPanaikintiAciu. Džiuginkite save ir kitus toliau ;)
Panaikintisusigundžiau šiuo receptu- labai jau skaniai atrodo! bet noriu paklausti ar iš tikrųjų reikia 2 valg. šaukštų kepimo miltelių,man atrodo kad tiek laaabai jau daug
AtsakytiPanaikintiTikrai tiek. Na saukstai nubraukti, tai beveik tas pats kas arbat.s. su kaupu. Nebijokite, juk ir miltu nemazai dedas ;)
PanaikintiNuostabus piragas:)
AtsakytiPanaikintiaciu ;)
Panaikintikepimo milteliu per daug, sugadino visa malonuma :/
AtsakytiPanaikintiseip geras pyragas, bet desiu tik 1 sauksta kita karta...
Tikrai ne per daug. Gal su kaupu idejote. Nubrauktas valg.š. išeina kaip arbat.š. su kaupu. O tokiam kiekiui riebalų ir miltų 2 nubraukti valgomi šaukštai pats tas.
PanaikintiSuper pyragas, dekui :) Vyras nenustoja girti :)
AtsakytiPanaikintiDidelis AČIŪ Jūsų vyrui ;)
AtsakytiPanaikintiNesuprantu, viską dariau kaip parašyta, dėjau visko tiek kiek parašyta ir nesigavo... Viduje skystas visas... :(
AtsakytiPanaikintiNeri, pasitikrinkite ar tikrai viska taip dėjote. o gal per trumpai kepėt?O gal i labai maža blėtelę?
PanaikintiDariau puse porcijos....super pyragas....�� aciu!
AtsakytiPanaikintiSkanaus ir nėr už ką dėkoti;))
PanaikintiO JEI VIETOJ SVIESTO IPILCIAU ALIEJU?
AtsakytiPanaikintiNa, Valdai, nežinau, bet aš tikriausiai nerizikuočiau.
PanaikintiO jei daryčiau iš pusės normos, viskas taip pat pavyktų? Beje, kiek cukraus reikia matuojant gramais? :) Ačiū! 😊
AtsakytiPanaikintireceptas pasitvirtino labai patiko.aciu...
AtsakytiPanaikinti