4 silkės file (galite imti kiek norite ir kokią norite silkę)
1 didelis svogūnas(galite daugiau)
10 valg.š. vandens
10 nubrauktų arbat.š. cukraus
10 arbat.s. acto 9%
cinamono, kvepiančių pipirų, kalendros grūdelių, garstyčių sėklų, lauro lapelių
Gaminimas: silkės file supjaustome norimais gabalėliais, svogūnus plonais žiedeliais ar pusžiedžiais. Į indą, kurį bus galima uždengti (aš naudoju stiklainį), dedame eilutę silkutės, pabarstome cinamonu (aš beriu nemažai), tada eilutę svogūnų, barstome kalendros ir garstyčių grūdeliais, maltais kvepiančiais pipirais, palaužome lauro lapelį, tada vėl eilutę silkutės ir t.t. Pasiruošiame marinatą: virintą atvėsintą vandenį sumaišome su cukrumi ir actu, maišome kol ištirpsta cukrus. Tada marinatu ažpilame susluoksniuotą silkutę, indą uždengiame ir pastatome į šaldytuvą mažiausiai per naktį.
Labai skani stipriai saldžiarūgštė silkutė, ypač tinka su karštomis bulvytėmis. Su prieskoniais galite varijuoti pagal skonį , marinato kiekį taip pat galite daryti įvairų. Marinato receptą labai senai gavau iš tetos, o prieskoniai - mano pasirinkimas. Valgydami galite užsipilti aliejaus(koks labiau patinka), aš pilu šlakelį sėmenų aliejaus. Ir skanu, ir sveika.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą