Nepatikėsite, bet šis keksas savo eilės laukė 17 metų. Prieš tiek metų svečiavaus pas tetą Vokietijoje ir parsivežiau žurnaliuką "Obstkuchen". Iš jo ir išsiverstas šis receptukas ;)
Keksas išeina didelis, tikrai skanus, purus, toks tikras tikras ;)
Mėgstantys labai saldžiai, gali padidinti cukraus kiekį.
500 g vyšnių
Tešlai:
250 g minkšto sviesto
250 g cukraus
žiupsnelis druskos
4 kiaušiniai
500 g miltų
2 arbat.š. su kaupu kepimo miltelių
200 ml pieno
100 g kapoto juodo šokolado
Formai:
truputis sviesto
džiūvėsėliai
Apibarstymui:
miltinis cukrus
Gaminimas: Vyšnias nuplaunam, nusausinam, išimam kauliukus.
Minkštą sviestą išplakam su cukrum iki purumo. Suberiam druską ir po vieną įplakam kiaušinius. Miltus sumaišom su kepimo milteliais, išsijojam. Į kiaušinių - sviesto - cukraus masę dėdami dalimis įmaišom miltų ir kepimo miltelių mišinį ir pieną. Pabaigoje į tešlą įmaišom kapotą šokoladą.
Didesnę apvalią kekso formą arba 2 mažesnes pailgas ištepam sviestu ir pabarstom džiūvėseliais. Dedame trečdalį tešlos, paskirstom, sudėliojam pusę vyšnių, dabar dedam pusę likusios tešlos, išdėliojam likusias vyšnias, ant viršaus - likusią tešlą, išlyginam. Keksą kepam iki 200"C įkaitintoj orkaitėj apie 60 - 65 min. Ar iškepęs tikrinam pagaliuku. Jei pradėtų stipriai ruduot viršus, pridenkite kepimo popierium.
Iškepusį 10 min palaikom formoje, tada išimam ir atvėsinam. Atvėsusį apibarstom miltiniu cukrum.
Belieka tik paragauti.
Skanaus ;)
Medalis už kauliukų išėmimą. Nežinau ar kada ryžčiausi...
AtsakytiPanaikintiIndre, tai kad tai pats lengviausias dalykas. Reikia tik žiogelio (grafkės) arba špilkos, kur kuodus sega ir eina kaip per sviestą. Šiemet beveik 3 kibirus taip iškaulinom ;)
PanaikintiVat, čia tai vainikai . Skanumėlis :)
AtsakytiPanaikintiSuperinis keksas! Išbandžiau, labai patiko visai šeimynai, tikrai geras tikro kekso receptas, ačiū Jums labai ������
AtsakytiPanaikinti