Labai daug liaupsių šiam keksui - pyragui radau rusų tinklaraščiuose ir labai panorau išbandyti. Na tikrai labai neblogas, panašus į varškės keksą tik trapesnis.
1 stiklinė manų (stiklinė 250 ml)
1 stiklinė grietinės (15 - 20 %) ( aš dėjau pusiau grietinę 30% su kefyru)
1stiklinė cukraus
3 kiaušiniai
1 arbat.š. kepimo miltelių
1 - 1.5 stiklinės miltų (dėjau stiklinę su trupučiu)
Gaminimas: manus sumaišome su grietine ir paliekame 1 val. brinkti. Dubenyje kiaušinius išplakame su cukrum. Į kiaušinius įmaišome manų - grietinės masę,miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Tešlą pilame į kepimo popierium išklotą kekso formą ir kepame iki 180"C įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 min. tikriname pagaliuku.
Iškepusį atvėsiname ant grotelių.
Belieka paragauti. Skanaus !!!
Šaltinis čia.
Miela Ina,
AtsakytiPanaikintilabai džiaugiuosi radusi jūsų blog'ą! Išbandžiau jau ne vieną receptą ir likau labai patenkinta. Šiandien išsikepiau šį paprastutį, bet labai skanų keksą. Ačiū Jums labai :)
Ačiū už gražius žodžius. Man labai smagu, kad Jums patinka, stengsiuos nenuvilti ir ateityje.
PanaikintiBandysiu ir as si keksiuka iskept.
AtsakytiPanaikintiTik desiu visa kieki grietines, nes kefyro siam momentui neturiu.
Tikiuos del to skonis nesikeis :)
Manau neturetu, tik gali but riebesnis ;)
PanaikintiLabai skanu, svarbu, kad maziams patinka :)
PanaikintiDziaugiuos. is tikruju, paprasta ir skanu
PanaikintiIr man pavyko :) nors antrą kart gal nekepčiau, man asmeniškai sausokas keksas... bet cia jau kiekvienam pagal skonį, tėčiui patiko ;)
AtsakytiPanaikintiSkirmante, gal miltu padauginot? man jis toks dregnas gaunas.
Panaikinti