2013 m. sausio 19 d., šeštadienis

Obuolienės keksas (pagerintas)

Kartais naujas receptas gimsta visiškai netikėtai. Šį įtakojo stiklainėlis obuolienės. Kadangi jį atidarius supratau, kad dėl kažkokių neaiškių priežaščių obuolienė rūgtelėjus, prisiminiau mūsų mėgiamą meduolį . Bet norėjos kažko įdomesnio, ypatingesnio, turtingesnio, tad po truputėlį ir gimė šis keksas. ;))
Ir turiu pasakyt, kad visiškai neblogas. Tiksliau, net labai labai skanus.


500ml obuolienės ( tiks ir rūgtelėjus)
375 ml cukraus
2 kiaušinių tryniai
210 ml kefyro
90 ml grietinės
100 ml aliejaus
2 valg.š. kakavos
400 ml miltų
375 ml kruopmilčių ( "Ekstra")
2 didelės saujos dž. vaisių (razinos, spanguolės, abrikosai)
1 arbat.š. su kaupu apelsino žievelių ar smulkintų cukatų
2 nub.valg.š. sodos, nugesintos actu

Gaminimas: į dubenį pilam obuolienę ir nugesintą sodą, išmaišom, viskas turi gerai išputoti. Pridedam cukrų, išplaktą su tryniais, kefyru, grietine ir aliejum. Gerai išmaišom. Po truputį dedam miltus, sumaišytus su kruopmilčiais ir kakava, Pabaigoje įmaišom apelsinų žieveles ir dž. vaisius, apvoliotus miltais ir pasmulkintus.. Tešlą krečiam į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą kekso formą, išlyginam ir šaunam į iki 180"C - 190"C įkaitintą orkaitę.Kepam kol nelimpa prie įsmegto pagaliuko. Kažkur 40 - 60 min. Jei viršus apkepa anksciau, pridengiame.
Iškeptą 10 min palaikome formoje, tada išimame ir atvėsiname ant grotelių. Galima apiberti miltiniu cukrumi ar aplieti mėgiamu glajumi.
Nors man kaip ir nieko daugiau nebereikėjo, tik puodelio kavos ar arbatos.


Skanaus!

4 komentarai:

  1. Puikus pyragas . Greitai padaromas , gan skanus ir sveikas . Baigiu sunaudoti obuolienes, kurių paprastai priverdu per daug :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū. Man taip pat jis dėl to patinka. Galite mestelėti ir riešutų, ar nedėti kakavos,o įberti meduolių prieskonių, čia galimos visokios variacijos. Mums skaniausias po kelių dienų, palaikytas maišelyje, toks drėgnesnis ir turtingesnio skonio pasidaro ;)

      Panaikinti
  2. O kruopmiltės, tai kaip paprasti miltai tik stambesnio malimo?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Lina, cia kur ant miltu pakelio buna parašyta "Ekstra", bet galite ir paprastus miltus deti

      Panaikinti