2012 m. vasario 6 d., pirmadienis

Auselės

Mūsų labai mėgstamos. Kai dukterėčia gyveno kartu, visada turėdavau pagalbininkę.

2 kiaušiniai
4 valg.š. cukraus
400 g grietinės (galima perpus su kefyru)
1 nubr. arbat.š. sodos
miltų, kad gautūs minkšta kočiojama tešla (aš dėjau ~3,5 stiklinės)
miltinis cukrus apibarstymui
aliejus virimui

Gaminimas: Miltus išsijojame į dubenį, dedame išplaktus kiaušinius, grietinę, sumaišytą su soda, cukrų, galima įdėti vanilino ar apelsino žievelės (aš dėjau apelsino žievelę). Pamaišome ir pradedame minkyt, jei suminkius visus miltus, dar limpa, galima dėti daugiau. Tešla turi gautis minkšta, bet kočiojama.
Ant miltuoto paviršiaus kočiojame maždaug 0,5 cm storio blyną, supjaustome jį rombais, viduryje įpjauname. Per skylę perneriame vieną galą rombo ir gauname auselę. Auseles verdame įkaitusiame aliejuje, perverčiame, išgriebiame ant popierinio rankšluoščio, nuvarvėjusias dedame į dubenį ir barstome miltiniu cukrumi.
Labai skanios,trapios. Vaikai tikrai liks laimingi, o jei dar leisite padėt...

5 komentarai:

  1. Pamaciau recepta ir is kart zinojau ka gaminsiu uzgavenioms. Labai skanus zagareliai! Musu seinos megstamiausi. Aciu!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai džiaugiuos kad patiko. Mes taip pat juos labai mėgstam. Man labai malonu, kad galiu prisidėti prie jūsų šeimos džiaugsmingų akimirkų ;))

      Panaikinti
  2. Ponia Ina ,gal galite imesti ir spurgu recepta

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Lina M, kai kepsiu, būtinai įdėsiu, tik mūsų šeimoj visad labiau mėgo auseles. Bet dėl jūsų pasistengsiu ;)

      Panaikinti
  3. Taip radau, tiesiog nepastebėjau .Pas mus dzūkijoje vadinosi krustai.Ačiū.pabandysiu.

    AtsakytiPanaikinti