2013 m. kovo 26 d., antradienis

Apelsinų - varškės tortukas su kokosu

Prieš kelis metus radau jį žurnale "BURDA". Kepu jau antra kartą, truputį pakeičiau pagal save. Labai skanus, paprastas torčiukas. Rekomenduoju visiems, kas mėgsta varškę, apelsinus ir kokosą ;))


Tešla:
150 g sviesto
4 kiaušiniai
200 g cukraus
5 valg.š. su kaupu kokoso drožlių
150 g miltų
1 arbat.š. kepimo miltelių

Įdarui:
750 g liesos kreminės varškės ( pagal originalų receptą 500 g liesos ir 250 g maskarponės, bet man buvo per riebu)
125 ml grietinėlės plakamos ( perku 500ml, likusę sunaudoju torto aptepimui ir papuošimui)
30 g želatino
2 apelsinai
6 valg.š. cukraus
2 valg.š. citrinos sulčių

Gaminimas: sviestą ištirpiname. Baltymus atskiriame nuo trynių ir suplakame iki standžių putų po truputį suberdami 2 valg.š. cukraus. Į baltymus įmaišome kokosą.
Trynius ištriname su likusiu cukrumi, po truputį pilame sviestą ir lengvai suplakame. Miltus sumaišom su kepimo milteliais ir išsijojam į trynių masę, ant viršaus sukrečiam baltymus ir gerai išmaišom. Kepame 25 ar 26 centimetrų skersmens atidaromoje torto formoje, išklotoje kepimo popieriumi, iki 175"C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Iškeptą atvėsiname ant grotelių. Biskvitą geriau išsikepame iš vakaro.
Želatiną išbrinkiname virintam vandenį. Nutarkuojame pusės apelsino žievelę, likusią nulupame.Iš apelsinų išpjaustome minkštimą, sumaišome su puse cukraus ir sublenderiuojame į piure. Želatiną ištirpiname ir su nutarkuota žievele įmaišome į piure. Grietinėlę suplakame iki standumo ir sumaišome su varške, cukrumi ir citrinos sultimis. Įmaišome piure.
Biskvitą perpjaunam pusiau. vieną dalį dedam į išardomą kepimo formą ( tą pačią, kurioje kepė), pašlakstome trupučiu parūgštinto ir pasaldinto vandens ir ant viršaus sudedame varškinę masę.Išlyginame ir uždedame antrą biskvitą, pašlakstome truputį ir dedame į šaldytuvą nors 4 valandom.
Sustingusį tortą aptepame  su cukrumi ir citrinos sultim suplakta grietinėle, papuošiame.



Ragaujam su stipria kavyte ;))

4 komentarai:

  1. Gražuolissssss, o ir jaučiu manooo skonio, nes dievinu su varške ;))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Jolanta, tik dėl gražuolio suabejočiau, tik bandau dar kažką išmokt. O skonis man super, aš taip pat mėgstu viską su varške ;)

      Panaikinti
    2. Sveiki >Ar i grietinele naudojamam paskutiniam sluoksniui nededate zelatinos? Jei ne ar ji nepradeda tirpti pabuvusi ant stalo?

      Panaikinti
    3. Laba,Leja,Ne, nededu. Išplaku iki standumo su cukrum ir citrinos sultim. Aptepu tortą ir puošiu. Jei tai darau vasarą ir tortas labai ilgai bus šilumoj, naudoju grietinėlės tirštintoją. Bet šiaip man niekad nėra buvę, kad tirptų.

      Panaikinti