2013 m. kovo 11 d., pirmadienis

A la trupiniuotis su juodaisiais serbentais

Ne visai tikras, truputį supaprastintas variantas.
Skanus, ypač su pienu. Toks naminis.


250 g riebalų (dedu per pusę sviestą su kepinių margarinu, kambario temperatūros)
200 ml cukraus
4 kiaušiniai
200 ml grietinės, kefyro ar rūgpienio ( galima maišyt per pusę)
1 arbat.š. sodos
4 - 4.5 stiklinės miltų
500 ml juodųjų serbentų uogienės

Gaminimas: riebalus su cukrum išsukam iki purumo, tada mušam po vieną kiaušinį ir gerai išmaišom. Grietinę ar kefyrą sumaišom su soda ir įpilam į kiaušinių, cukraus, riebalų masę. Viską gerai išmaišom. Po truputį įmaišom miltus, tešla turi gautis minkoma, bet ne per kieta.
Blėtelę ištepam riebalais, pabarstom miltais ar džiūvėsiais. 2/3 tešlos paklojame blėtelėje. Aš kepu šį pyragą didelėje blėtelėje, tešlą išploju rankomis maždaug 1 cm storio. Ant viršaus paskirstome uogienę. Likusią tešlą plėšome nedideliais gabalėliais, paplojame tarp pirštų ir dedame ant uogienės palikdami nedidelius tarpelius.


Kepame iki 180"C įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 minučių, kol gražiai parunda.
Dar šiltą pyragą įdedu į maišelį, tada kitą dieną jis būna toks minkštesnis ir dar skanesnis.


2 komentarai:

  1. Na, ne tik pyragas ir visi maistai žavi, ale ir nuotraukų grožisssss ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Jolanta. Tik kad paprastos čia tos mano nuotraukos. Nei aš foto aparatą gerą turiu, nei fotografė gera. Kaip išeina, taip išeina ;)

      Panaikinti