2012 m. gruodžio 2 d., sekmadienis

Lietiniai su vištiena, morkom ir pievagrybiais

Norėjos kažko tokio įdomesnio, tai leidau pasireikšti fantazijai ir buvau labai patenkinta (ne tik aš, bet ir namiškiai) jos vaisiais. Lietiniai buvo labai skanūs.

lietinių receptą rasite čia
Įdaras:
200 g virtos, maltos vištos krūtinėlės
1 nedidelė morka
1 nedidelis svogūnas
3 pievagrybiai
100 g fermentinio sūrio
druska, pipirai, chmeli suneli
truputis aliejaus
truputis vandens
Padažas:
grietinė
pomidorų padažas
česnakas
truputis petražolių
truputis vandens ir miltų

Gaminimas:morką sutarkuojam, svogūną ir pievagrybius supjaustom. Keptuvėje įkaitiname truputį aliejaus, beriame svogūnus, jiems truputį pakepus - morkas. apkepinę pilame truputį vandenuko ir beriame pievagrybius. Kai viskas pasitroškina, suberiame vištieną. Jei rikia, galima dar vandenuko įpilti ( tik ne per daug), jis kepinant išgaruos. Sūdome, baeriame pipirų ir chmeli suneli ( ar kitų mėgstamų žolelių mišinio, bet jos turi neužgožti kitų produktų skonio) pagal skonį. Pakepintą įdarą ( turi nelikti vandens) perdedame į dubenį kad atvėstų.
Į atvėsusią masę įtarkuojam fermentinį sūrį ir gerai išmaišom.
Imame blyną, dedame įdaro, ir sulankstome i keturkampį


Taip kartojame, kol nebelieka įdaro. Man išėjo 11 lietinių.


Jei vienu kartu nesuvalgote, o kitą dieną to pačio maisto nenorite, tokius pusgaminius galite užšaldyti.
Padažiukui keptuvėje ar nedideliam puode pakaitiname grietinę, pomidorų padažą ir truputį vandens iki užvirimo, beriame kapoto česnako ( čia jau kaip kas mėgstate, daugiau ar mažiau) , petražolių, jei reikia - druskos ir pipiriukų. Truputį pakaitiname ir supilame į padažinę.
Prieš patiekiant, suformuotus lietinius apkepame svieste ar aliejuje, kaip kam labiau patinka, dedame į lėkštę ir užpilame padažiuko.
O dabar RAGAUJAM...


5 komentarai:

  1. Nuostabaus skonio blyneliai. Ilgai ieskojau man patinkancio recepto ir pagaliau radau. Tai dabar musu patys skaniausi blyneliai. Lietinius gaminau pagal Jusu bazini lietiniu recepta. Neuztenka zodziu pagyroms. Jie gavosi tokie minkstuciai, lengvuciai, plonuciai, kaip Jus ir rasete. Is pradziu isgasdino labai skysta lietiniu tesla, pasirodo, be reikalo. Siulau visiems pabandyti si recepta. Labai labai skanu.
    Visai neseniai atradau sia svetaine. Turiu pasakyti mane nustebino. Radau receptu, kuriu nei vienoje kitoje svetaineje neuztikau. Pvz., perliniu kruopu kose su morkytemis, svogunais...Nepakartojama, kai pavargsti nuo mesos. Tapau didele Jusu gerbeja. Labai Jums aciu. Tai mano nr.1 svetaine. Dar karteli didelis aciu nuo manes ir mano seimos.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Giedre, man labai malonu, ir tikrai džiaugiuos kad patinka mano pasidalinti receptai. Mano devizas buvo ir bus - paprastumas. Nemėgstu labai ištaigingų patiekalų, nesivaikau madų, gaminu tai, kas patinka, prieinama visiems, paprasta ar ką norisi išbandyt. Tikiuos ir ateityje jūsų nenuvilsiu ;) Dėkui jums už gražius žodžius.

      Panaikinti
  2. Labai skanūs blynai ačiū už receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai skanus blyneliai ir padazas puikiai tiko!

    AtsakytiPanaikinti