2012 m. gruodžio 15 d., šeštadienis

Kūčiukai

Juos kepti tikras malonumas. Tai tradicija, atėjusi iš vaikystės. Visada tai darydavom su močiute, ir, ko gero, ne savo keptų ant Kūčių stalo neįsivaizduoju. Ne tik dėl to, kad į juos įdedi savo meilę, darydamas būni apimtas švenčių laukimo, bet ir dėl to, kad  žinau, jog dedu būtent tuos produktus, kurių reikia.


~500g miltų
200 ml šilto vandens
2 valg.š. aguonų
5 valg.š. cukraus
20 g šviežių mielių
žiupsnelis druskos
3 valg.š. aliejaus

Gaminimas:dubenyje mieles ištriname su cukrum, į jas pilame šiltą vandenį, aliejų druską. Viską išmaišome, tada beriame išsijotus miltus. Gerai išminkome, tešla turi nelipti prie rankų ir dubens. Apdengiame ir pastatome šiltai pakilti. Pakilus, numinkome. Kai vel pakyla, galime daryti kūčiukus ir kepti. Ant miltuoto paviršiaus kočiojame mažojo piršto storio volelius ir pjaustome. Stenkitės daryti kuo mažesnius, nes kepdami pakyla. Sudedame į miltais pabarstytą blėtelę ir šauname į  iki 180"C įkaitintą orkaitę, jei norime traškių, o jei minkštų - iki 200"C. Gražiai parudusius, traukiam lauk.
Dabar telieka sulaukti švenčių ;D

4 komentarai:

  1. Iki Kuciu liko 2 dienos,as kuciukus jau 3 diena is eiles kepu,nes daug valganciu atsiranda. aciu uz skanu recepteli Ina.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Lina, kaip malonu, kad jusu namiskiams patinka. Tai jums aciu, kad gaminate ;)

      Panaikinti
  2. Sveiki,as tik norejau paklausti,visada kepu bandutes pagal jusu receptus ir jie tobuli,bet zinokit uzstrigau ties vienu,ten bandeles reikia kildint saldytuve,o va kuciukus sitai,na paklausiu,o kodel,kame bus skirtumas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Meda, siaip mielines teslos kildinamos siltai. Tas bandeliu receptas nera mano sugalvotas, as toki radau, bet labai patiko. Tiesiog vieniems siltai, kitiems saldytuve. Siaip esu dar kelis receptus uztikus, kur mieline tesla kildinama saldytuve

      Panaikinti