2013 m. vasario 15 d., penktadienis

Mielinės bandelės (idealiai nerealios)

Benaršydama interneto platybėse, bežiūrinėdama video receptus, užtikau kai ką nerealaus.
Ideali mielinė tešla bandelėms. Pakylanti šaldytuve per valandą laiko, maloni dirbant, tinka su visokiais įdarais. Iškepa minkštutėlės, skanutėlės bandelės.






2 kiaušiniai
400 ml pieno
60 g mielių
5 valg.š. cukraus
1 arbat.š. druskos
1 arbat.š. kepimo miltelių
6 valg.š. aliejaus
800 g - 900 g miltų (gali reikt ir mažiau, labai priklauso nuo miltų)

Gaminimas: Dubenyje išplakam mikseriu kiaušinius, cukrų ir druską, pilam šiltą pieną, aliejų, sutrupiname mieles, gerai išplakam. Kepimo miltelius sumaišom su miltais ir po truputį  beriam  į tešlą, plakdami tešlos maišymui skirtais antgaliais. Beriam tol, kol eina maišyti mikseriu, Kai mikseris jau nebegali padėti, beriame likusius ir minkome rankomis. Tešla lipnoka, neišsigąskite. Man į tešlą sueina apie 800 g miltų. dar apie 100 g beriame ant stalo verčiame tešlą ir baigiame minkyti. Padarome rutulį tešlos, jį dedame į stiklinį dubenį, pateptą aliejumi ir uždengiame maistine plėvele, praduriame skylute ir dedame į šaldytuvą. Pakyla per valandą, pusantros.
Iš pakilusios tešlos gaminame įvairias bandeles.

Su dešrele:
Hoddogines dešreles perpjauname pusiau. Iš gabalėlio tešlos iškočiojame ar ištampome blynelį, dedame pusę dešrelės, užspaudžiame, įpjauname ir suformuojame bandeles. Dedame į blėtelę, išklotą kepimo popierium ir paliekame pakilti apie pusvalandį.



Kai pakyla, patepame kiaušiniu, pabarstome baziliku.


Kepame iki 200"C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.


Su kopūstais:
Kopūstus patroškiname apie 30 min, nupilame skystį, pilame aliejaus truputį, beriam cukraus ir druskos ir pakepiname. Pravėsusiais įdarome bandeles.
Iškočiojame ar ištampome blynelį, dedame įdaro, užspaudžiame, suformuojame pailgą pyragėlį ir siūle į apačią dedame į blėtelę. Kai pakyla, patepame kiaušiniu ir pabarstome sezamu. Kepam iki 200"C įkaitintoje orkaitėje .



Bandelės - mazgeliai:
Gabalėlį tešlos suvoliojam  į volelį, perrišam mazgą, tada dar užkišam likusius galus, - vieną iš viršaus, kitą iš apačios. Paliekam pakilti, pakilusias aptepam kiaušiniu ir pabarstom perliniu ar paprastu cukrum. Kepam 200"C orkaitėj apie 10 min.




Bandelės su varške:
Varškę ištrinam su kiaušiniu, dedam pagal skonį cukraus, truputį vanilino, cukruotų apelsino žievelių, truputį miltų ir manų ( 300g varškės, dėjau po arbat.š. miltų ir manų), gerai išmaišom.
Imam gabalėlį tešlos, suformuojam rutuliuką, tada jį suplojam , dedam į blėtelę, išklotą kepimo popieriumi, paliekam pakilti. kai pakyla, stiklinėlės apačia įspaudžiam duobeles, jų dugną kelis kart subadom šakute, pridedam varškės, patepam kiaušiniu ir kepam 10 - 15 min iki 200"C įkaitintoj orkaitėj.


Su vištiena:
Gabalėlį tešlos ištampom ar iškočiojam,  dedam įdaro ( virtą vištieną sumalam, pakepinam su svogūniuku, dedam druskos, pipirų, baziliko. Kai pravėsta, galima įtarkuoti fermentinio sūrio), užspaudžiam, suformuojam apvalų pyragėlį, dedam siūle į apačią į blėtelę, paliekam pakilti, aptepam kiaušiniu ir kepam.


Rekomenduoju visiems. Lengvai ir greitai pagaminamos, skanios bandelės. Įdarų galite prisigalvoti visokiausių, ta pati tešla tinka ir saldžiam, ir sūriam įdarui.
Kaip daryti bandeles su dešrele, nusižiūrėjau pas Jolantą.
Mazgelius - interneto platybėse.

485 komentarai:

  1. puikus receptukai
    :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū. Džiaugiuos kad patinka

      Panaikinti
    2. super, pavyko:) stipriai dėkoju, kad dalinatės nuostabiu receptu:)

      Panaikinti
  2. Ačiū už išsamius paaiškinimus. Labai puikios.
    Tik jei kepu paprastutes be įdaro,tai cukraus daugiau reikia.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai džiaugiuos, kad patinka ir kad kepate. O dėl cukraus, tai gali būti, juk visų mūsų skoniai skirtingi ;). Aš paprastas barstau perliniu cukrum prieš kepant, tai kažkaip lyg normaliai buvo.

      Panaikinti
  3. Aciu!!! Isties nerealios!!! Kepu dar ir su sokolado idaru. Super. Labai smagu,kad ismokau tokia greita ir vykusia mieline tesla.
    Aciu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai džiaugiuos kad patinka. Iš tikrųjų, kas bandė, dar niekas nepasakė, kad nepavyko ;). Labai džiaugiuos, kad ją suradau. Sėkmės gaminant...

      Panaikinti
  4. Pabandziau ir as, su desrelemis ir varske ir ka jus manote, mano sunus parejes is mokyklos suvalge net dvi bandeles su desrelemis ir klause, kodel nepadariau anksiau tokiu gardziu.Patiko visiems namiskiams ,tikrai noustabi tesla .Visi sako didelis jums Aciu!!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Lija, man labai malonu tai girdėt. Ačiū Jums, kad lankotės tinklaraštyje ir kad gaminate. Juk naminis maistas - tai nuostabu...

      Panaikinti
  5. Tai tikra tiesa,nieko nera geriau uz namini maista,juk si gyvenimo sistema mus vis labaiu ir labiau atitolina nuo virtuves.Tuo labiau jei gyveni svetur,cia niekas nieko negamina tik perka nekokybiska maista.Jau zinau ka gaminsiu kitakart,tai eziukus ir lietinius su vistiena.Labai primine namus...O jums geru nauju ideju

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Lija, labai. Man labai smagu, kad patinka mano pasidalinti paprastučiai receptai. Nesu gurmanė. Pirmoje vietoje man visada bus paprastas naminis maistas. Iš visos širdies linkiu jums neatitolti nuo gaminimo, nes vaikai turi valgyti su meile pagamintą maistą

      Panaikinti
  6. Išsitraukiau dulkėjusią duonkepę, nusipirkau mielių ir išbandžiau jūsų tešlą. Iš pusės normos prikepiau su dešrelėm, cinamonu, varške ir šokoladu bandelių. Dviese visą tą kalną per kelias dienas įveiksim. Puiki ir universali tešla. Bandelės labai gardžios ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aciu uz nuostabu receptuka,jau siandien kepame antra karta,skanumelis tai super...isbandysiu ir kitus jusu gaminius,sekmes ir daug skaniu ideju..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū jums, ir tikrai labai džiaugiuos kad patinka. Sėkmingų kepinių jums

      Panaikinti
  8. 100% atitinka zodzius - idealiai nerealios :) Bijojau det i saldytuva, bet dziaugiuosi nugalejusi sita baime :) Super!!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai dŽiaugiuos kad patiko. O šaldytuvo nereikia bijot;))

      Panaikinti
  9. Labai noriu išsikepti, bet turiu tik sausų mielių. Kiek jų reikėtų? Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Bijau ką ir sakyti, nes receptas būtent su šviežiomis mielėmis. Tikrai negarantuoju, kad pavyks tešla su sausomis. Šiaip tai 42 g šviežių mielių prilygsta kažkur 7 g sausų. Radau tokią informaciją, jei ji teisinga. Pati sausas labai retai naudoju, nes kelis kart yra nekilus tešla. Nuoširdžiai patariu naudoti šviežias ;))

      Panaikinti
    2. asdariau su sausom internete radau kad reik svieziu mieliu kieki paladinti is 2,5 ir tiek reikes sausu, pagal tai ir kepiau, viskas iskilo.

      Panaikinti
    3. Hegs, kaip šaunu kad išbandete su sausom. Vadinas, kam labiau patinka sausos, gali kepti taip. Ačiū jums.

      Panaikinti
  10. Reiks tuomet pirkt šviežių :) Labaiii skaniai atrodo bandelės.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ieva,Jei nebijot, bandykit. Pvz. iš pusės normos, jei nekils šaldytuve, kildinkite šiltai. O bandelės labai skanios tikrai. Čia ir visa esmė, kad tešla tuoj pat pakyla, o bandelės minkštut minkštutėlės.

      Panaikinti
  11. Tupi šaldytuve su tikrom mielėm :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Jau :) Tešla gavosi puiki, lengvai kočiojosi ir skonis labai geras. Dariau su mėsa, bet man rodos, kad be nieko jos dar skanesnės būtų, nes pati tešla nereali, kažkaip daug jos norisi :D Kitą partiją kepsiu paprastų, bus su sviestu skanu.Iki šiol kiek esu kepus, vis sausos ir padžiuvę gaudavosi, o čia purios ir ne kietos. Liuksiškos. Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai labai džiaugiuos. Na kitą dieną būna truputį kietesnės, bet jei trumpam į mikrobangę, tai vėl minkštutėlės. Pabandukite su dešrele, tada tešlos daugiau gaunas ;)Na toks čia tas mano nuopelnas, aš jas tik atradau, bet tikrai nesigailiu. Sėkmės ir skaniai valgyt jums ;)

      Panaikinti
  13. Ačiū. Lauksim naujų receptų!

    AtsakytiPanaikinti
  14. O mieliu ne per daug tokiam kiekiui miltu?Ar nesijaucia jos iskepusiose bandelese?Ir dar gan keistokai mieles ir kepimo milteliai toje pacioje tesloje.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai ne per daug, ir tikrai nesijaučia. Kai suradau šį receptą, taip pat nustebau, kad dedas ir tai, ir tai, bet, ko gero, tai ir yra šios nuostabios tešlos paslaptis. Nes ji tikrai tiesiog nereali ir skonio, ir darbo atžvilgiu. Pabandykite ir suprasite.

      Panaikinti
  15. labai skaniai gavosi,gal kazkiek kietokos bandeles,nors ir miltu man dar nemazai atliko.Naudojau sausas mieles. Aciu uz recepta :)Mano mazasis seimos vyras(2m.) tik desreles issirankiojo :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na net keista, šiaip tai šios bandelės iškepa minkštutėlės. Gal nepakankamai iškilo, Pabandykite kada su švieziomis mielėmis.

      Panaikinti
  16. Parasysiu ir as Jums padekos zodi-ACIU!!! Gavosi nerealios!!!o minkstumas,dar ir mano mama tokiu neiskepdavo.As siaip viena vieninteli karta esu laaaaaaaabai seniai kepusi,niekas man td nesigavo,taip daugiau rankos ir nekilo...bet mano seimyna labai megsta su lasinukais,tai isbandziau si receptuka,tikrai nenusivyliau! JEGA !!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vida, tikrai labai džiaugiuos kad patiko ir pavyko. Džiuginkite savo šeimyną ir toliau ;)

      Panaikinti
  17. Sveiki, idomus receptai, bet prie ko čia mieles?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. labai atsiprasau, bet nesuprantu jusu klausimo

      Panaikinti
    2. gavosi kietokos,gal orkaiteje per aukstai idejau blieka,dariau pynutes

      Panaikinti
    3. Gali būti. Gal per ilgai kepėte, ar miltų padauginote, nes šios bandelės minkštutėlės. Siaip as kepu truputėlį žemiau nei per vidurį

      Panaikinti
  18. Labai labai super! Ačiū už puikų receptą! Bandeles kepiau gal antrą kartą gyvenime, gavosi nuostabiai! Beje, dariau su sausom mielėm, iškilo šaldytuve supergreitai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. labai dziaugiuos. Vadinasi galima ir sausas mieles naudot. Aciu kad isbandet

      Panaikinti
  19. sveiki, gal pasirodys kvaila, bet nesu labai patyrusi mielinės tešlos kildintoja, tai pasiteirausiu, kodėl būtent stikliniame dubenyje kildiname? ar paprastame neiškils? :/

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Negaliu tiksliai atsakyti į šį klausimą. Videoreceptuose, kur ir radau šią tešlą, pabrėžiama, kad kildinti stikliniam ar moliniam dubenyje.

      Panaikinti
    2. man ir plastmasiniame pakilo

      Panaikinti
  20. Labas vakaras, šiandien išbandžiau Jūsų receptą - tikrai neblogas mielinės tešlos receptukas, gal tik kiek saldokas. Dariau pusę normos (ir taip su draugu turbūt kelias dienas valgysime) - dalį su dešrelėmis, dalį su šokoladu. Šokoladinės gavosi superinės! Na, o su dešrelėmis, deja, kiek per saldžios... Beje, sausos mielės taip pat puikiai kildina tešlą, jų reikėtų dėti apie 10g (pusei normos naudojau apie 5g).

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laba. labai malonu, kad išbandėte. Na, tas saldumas tikriausiai daugiau skonio reikalas, nors dar priklauso ir nuo cukraus, ir nuo šaukšto dydžio. Na jau visą begalybę kartų kepiau (nes jos dukterėčios mėgstamiausios, ir būtent su dešrele), bet niekad niekam nebuvo per saldu. Dėkite mažiau, ir bus pats tas ;)

      Panaikinti
  21. Dziaugiuosi kad atradau Sita puslapy ,daug vertingu recepteliu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Lina M, man labai smagu. Vadinas darau tai ne tik savo malonumui, bet dar tai ir naudinga kitiems. Stengsiuos dėl jūsų ;))

      Panaikinti
  22. ką tik iškepėm, kepdami valgėm. bandelės puikios! o tešlos smagumas, vaikai minkė kaip su plastilinu žaisdami. kepėm su dešrelėm ir šokoladu. prie tų, kur su dešrelėm labai tinka garstyčios. ir kaimynus vaišinom, ir dar pilna lėkštė liko, tikiuosi, rytoj irgi bus skanios.
    beje, dėjau 21 gr. sausų mielių - bent jau man idealiai atitiko - ir puikiai kilo, ir skonis puikus.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Egle, tikrai labai džiaugiuos, kad patiko. O dar jei visi kartu gaminot, tai smagumėlis ;)
      Na, jei įdėsite į maišelį, tai bus skanios, bet man, asmeniškai, visi mieliniai gaminiai skaniausi ta pačią dieną.
      Nors šias bandeles kelioms sekundėms įdėjus į mikrobangę, patampa tokios pat nerealios ;)
      Skanaus jums

      Panaikinti
  23. as noriu kepti su varske.bet neturiu manu .ka vietoj ju galeciau panaudoti ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, galite dėti truputį krakmolo arba visai manų nedėti, truputį daugiau miltų. Jei varškė sausesnė, nebūtina nei manų, nei miltų

      Panaikinti
  24. As pirma karta bandziau su sausomis mielemis,ir dar kildyti saldytuve,abejojau ar iskils,bet nerealus receptas,iskilo kuo puikiausiai,iskepe liuks,o skonis pasakiskas,verta kartais rizikuoti,aciu uz receptuka :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vaida, labai džiaugiuos, kad patiko. Rizikuoti reikia visada, tada smagiau gyvent ;))

      Panaikinti
  25. Puikus receptas! Labai paprasta pagaminti, o skonis fantastiskas! Ypatingai skanios siltos...

    AtsakytiPanaikinti
  26. Super:) gaminsiu antra karta. Jau isgyriau ir paplatinau visiems jusu recepta:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai džiaugiuos. Ačiū. Kepkite ir džiuginkite kepiniais artimuosius ir draugus ;)

      Panaikinti
  27. Isties nuostabi mieline tesla! Nuo siol tai ir mano mielines teslos receptas:) Tikrai nuostabiai nerealios:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Būtent. NUOSTABIAI NEREALIOS. Labai džiaugiuos kad patinka.

      Panaikinti
  28. mmmm, Nerealiai dziaugiuosi siomis bandelemis!!! Aciu!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū jums, kad kepate. Labai džiaugiuos, kad patinka.

      Panaikinti
  29. Kepėm vakar, "ištirpo"akimirksniu :). Šiandien kepsim vėl. Tikrai idealiai nerealios. Ačiū labiausiai už recepto pasidalijimą :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai labai džiaugiuos. Valgykite į sveikatą ;))

      Panaikinti
  30. Labas vakaras, pirmą kert kepsiu mielines bandeles ir nerimauju,ar pavyks :)
    Noriu paklausti, ar būtina miltus berti į mieles su kitais produktais, gal galima atvirkščiai? Nes man įprasta į miltus viską berti. Žadu kepti paprastas bandeles be įdaro ar reikia kočioti tešlą ir kiek laiko reikia kepti?
    Ačiū už atsakymus :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labas vakaras, Auguste.Nebijokite, viskas pavyks ;) galite ir į miltus berti, bet gal ne į visą kiekį. Truputį miltų pasilikite, pridėsite jei reikės. Labai skirtingi miltai būna, tad kartais reikia daugiau, kartais mažiau. Turi gautis nekieta tešla.Aš, kepdama paprastas, nekočioju. Imu gabalą tešlos, padarau volelį, padalinu norimo dydžio gabalėliais ir darau rankose: ar apvalius rutuliukus, ar roželes volioju, ar mazgelius. Na kepimas taip pat priklausys nuo bandelių dydžio, dėkite būtinai į įkaitusią orkaite ir stebėkite kol bus gražios ;) man kažkur 10 min kepa.
      Sėkmės Jums. Parašykite kaip pavyko.

      Panaikinti
  31. Sveiki, tešla - pati pačiausia! Dėkui už nuostabų receptą :) Bandeles kepam jau antrą kartą per tris dienas ir valgo jas visi - ir maži , ir dideli. :) Tiesa, neturiu didelio stiklinio indo, tačiau ir plastikiniame dubenyje tešla puikiai iškilo :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Lina, labai džiaugiuos kad patinka. Malonu kai žmonės turi gerą laiką ir gamindami, ir valgydami ;))
      O dėl dubens, tai būtent tai buvo pabrėžta recepto originale, tad ir parašiau. Gerai, kad išbandėte ir pavyko, dabar ir kiti galės tuo pasinaudot. Ačiū, kad esate ;))

      Panaikinti
  32. Sveiki, norėjau paklausti kiek bandelių išeina iš šios tešlos ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. MsJustina111, iš šios normos išeina tikrai nemažai bandelių. Jei neturite daug valgytojų, darykite iš pusės normos ;)

      Panaikinti
  33. pirma karta girdziu kad tesla saldytuve bet pabandziau tikrai gavosi super aciu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū jums. Taip jau būna gyvenime, kad vis sužinai naujų ir naujų dalykų ;) Sėkmingų kepinių

      Panaikinti
  34. Oj, bandeliu tirai daug gaunasi - is visos porcijos paariau aoie 12 bandeliu su visa desrele ir dar 20 su vistiena. Kuo mazesnes bandeles daromos, tuo ju daugiau gausis :) kita karta darysim is ouses porcijos, nes patys kaip bandeles busim greitu aiku :)))
    Miela Ina, norejau pasiteirauti - ar nebandete saldyti sios teslos saldymo kameroje? Idomu ar nieko jai nenutiktu.. pirktines teslos saldytos juk buna :))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gerai pastebėjote, bandelių tikrai daug... Bet jei daug valgytojų, tai jos kažkaip sutirpsta... ;))
      Lina, tikrai nežinau, neteko to daryti. Va, kad jau iškeptus kepinius užšaldo, tai žinau, pati biskvito likučius ne kartą šaldžiau. Esu naudojus tik sluoksniuotą šaldytą.
      Kažkaip naprisireikia mielinės užšaldyt ;))

      Panaikinti
  35. Laba diena sakykit ar butinai reik det i stiklini inda?

    AtsakytiPanaikinti
  36. Laba.Originaliam recepte minima, kad nekyla plastikiniam ir metaliniam dubenyje. Yra moterų, išbandžiusių plastikinį dubenį, viskas buvo gerai, tad jums rinktis ;))

    AtsakytiPanaikinti
  37. Laba diena o ar si tesla tiktu ceburekams daryti, nes bandeles tikrai labai skanios gaunas :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laba. Tikrai nebandžiau, bet, manau kad tiktų. Pabandykite ;))

      Panaikinti
  38. Man patiko, kad šiame recepte nereikia sviesto, tai jos išeina pigios ir skanios :). Dariau su obuoliais ir bananais. Mano brangusis kiekvienas mano bandeles įvertina, įvertinio ir šias - jau valgo trečią.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai labai džiaugiuos, kad patinka. Man taip pat patiko, kad su aliejum, mažiau terlionės ir tešla lengvesnė.

      Panaikinti
  39. Labai faina tesla dar su tokia neteko dirbti puri minkste nu zodziu nuostabi aciū uz receptuka

    AtsakytiPanaikinti
  40. sveiki, ar galima naudoti sausas mieles? jei taip tai kiek ju deti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ineta Grinceviciute, as pati nenaudoju sausu, bet moterys raso kad viskas pavyksta. Tiksliai negaliu pasakyti kiek deti, bet yra radusiu, kad svieziu kieki reik dalinti is 2.5, Va neseniai moteris parase kad dejo 20 g. Bandykite ;) sekmes jums

      Panaikinti
  41. Sveiki,
    ačiū už puikų tešlos receptą. Nerealu su ja darbuotis. Nors ji ir minkšta, nei prie rankų, nei prie stalo nelipo. Galėjau pasiruošti iš anksto bandeles, kol kitos kepė. Paskui kuo puikaiusia nuos stalo perdėjau į skardą. Viskas pavyko puikiai. Bandelės gavosi skanios, minkštutės. Naudojau sausas mieles (20g). Kildinau šaldytuve. Viskas gavosi puikiai.

    AtsakytiPanaikinti
  42. Sveiki,
    tikrai nerealios bandeles.Net pagalvoti negalejau ,kad galiu iskepti tokias skanias bandeles.Gavosi labai purios ir skanios ,labai lengvai issiminke ir nelipo prie ranku darant jas.Jos bus musu seimos megstamiausios.Aciu jums uz recepta. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki. an tikrai labai smagu, kad radau si receptuka. Skaniai jums valgyti ;))

      Panaikinti
  43. o kaip jus darot su sokoladu, nes labai megstu viska kas su sokoladu tik nezinau kaip daryti?

    AtsakytiPanaikinti
  44. Kristina. aš pati niekad nesu dariusi, nemėgstu tokių. Man skaniau pats šokoladas :) Manau, jei visas darysite su šokoladu, tai susmulkinus gabalėliais galite įmaišyti į tešlą, arba iškočioti tešlą, patepti tirpintu sviestu ir pritarkuoti šokolado. Susukti voleliu ir supjaustytti, Arba sukti kaip ragelius, tada galima, manau, dėti ir plytelę šokolado.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. vietoj sokolado gabaliuku , galima deti ,Nutela,, , puikiai gaunasi .

      Panaikinti
  45. Ačiū už receptą, Jūs kaip ir tapote mano pirmosios mielines teslos mokytoja, tikiuosi pavyks, o gal zinote kaip kepti bandeles su cinamonu. Nuoširdžiai dėkoju:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man labai smagu, kad bandote. Pavyks tikrai. Bandelėms su cinamonu iškočiokite tešlą voleliu apie 1 cm storio, patepkite tirpintu sviestu, pabarstykit cukrum ir cinamonu ir susukit į voleli. Dabar pjaustykite riekelėmis 1.5 - 2 cm pločio ir dėkite i skarda pakilti ( pjuvis į viršų ir apačią. Dar galite pjauti truputį pasvirai, vienąkart i vieną pusę, kitąkart į kita ir platesnes, tada turėtų gautis vienos viršus platesnis, kitos apačia. Į skardą dėkite platesne puse į apačią.

      Panaikinti
  46. o kaip reikia padaryti idara sokoladini kad jis paskui nesustingtu? labai noreciau dar tokiu pasidaryti kaip kruasanus kad daro su tokiu idaru butu tiesiog fantastika nes esu dariusi paprastai idedavau sokolada bet veliau atsalus bandelem sukietedavo sokoladas vel ir tekdavo kasti. norisi kad butu tirstas kaip parduotuveje buna.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kristina, manau parduotuvėje tikrai nebūna tikras šokoladas, tad ir skystas. Bet gal pabandykite išlydyti šokoladą su gritinėle ir tada atvėsintą panaudoti įdarui. Šiaip tikrai nežinai, nesu konditerė ;)) Pabandykite paieskoti internete, nors kiek dabar permečiau, tai visur deda šokoladą. O gal galima panaudot šokoladinį padažą, kur pirkt yra. Pati nesu jo ragavusi, tai negaliu nieko pasakyt. Jei kada ką užtiksiu, parašysiu.

      Panaikinti
    2. Kristina, rusų tinklaraščiuose radau kad deda " Nutelą", tikrai turėtų išlikt skystesnė.

      Panaikinti
  47. nu isbandysiu. kazkada maciau recepta kaip pasigaminti nutel tai meginsiu taip ir daryti.

    AtsakytiPanaikinti
  48. isbandziau siandien sia tesla patiko labai. busvo idomu stebeti kaip saltyje ji kilo. kildinau metaliniame dubenyje nuo maisykles. pacia tesla rankom visai neminkiau tai minke maisykle tik viska iki miltu plakiau su plakikliu kuris yra maisykles komplekte. ir pavyko kuo puikiausiai. bandysiu kita karta daryti su cinamonu kaip gausis nes kuria tesla iki siol darydavau nelabai tikdavo bandelem su cinamonu.

    AtsakytiPanaikinti
  49. Labai skanios bandeles;) Mieline tesla pirma karta isejo tokia kokia turi buti. geras receptas

    AtsakytiPanaikinti
  50. Na, as tikrai labai patenkinta, kad padejau atrasti sia tesla. Sekmes visoms kepiniuose ;)

    AtsakytiPanaikinti
  51. Sveiki, norejau paklausti, ar butu imanoma bandeliu tesla padaryti be kiausiniu? Galbut juos galima pakeisti kitu ingridientu ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, bandykite papraščiausiai jų nedėti. Gal viskas pavyks ;)

      Panaikinti
  52. 4 val laikiau saldytuve, taciau neiskilo, dabar tesla sildau.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gal mielės buvo nešviežios? Pienas per karštas? Na tiesiog nežinau, man nėra taip buvę.

      Panaikinti
  53. Dėkoju mano pirmosios mielinės tešlos mokytojai, ačiū Ina, kepiau bandeles su cinamonu gavosi tobulos.

    AtsakytiPanaikinti
  54. Bandziau ir as su sausom mielem.Tesla tai labai gera, maloni, prigaminau visokiu bandeliu. Bet kai iskepe, skonis- siap sau...Svarbiausia- tekstura labai tanki, sausa. Ar jusiskes buna purios?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Margarita, puresnių ir minkštesniu bandelių nesu kepusi. Aš kelis metus buvau paskendusi ieškojimuose, pribandžiau visokių - šitos idealiausios. Pabandykite su šviežiomis, o kepimo miltelių nepamiršote, nes ko gero ir jie savo darbą padaro. Na, man tai jos tiesiog IDEALIOS.

      Panaikinti
    2. Aciu, Ina, butinai bandysiu kol iskepsiu idealias. Geros dienos!

      Panaikinti
    3. Kad nėr už ką. Sėkmės Jums.

      Panaikinti
  55. Pagaliau radau recepta kurio tiek ilgai ieskojau :) Dekoju kad juo pasidalinote, nes puikiau būti nebegali... Esu euforijoj.. Aciu JUMS INA... Gal kas galetu patarti kaip daryti su uogom (uogiene) kad jos nepabegtu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jurgita, tikrai nėra už ką, bet man labai smagu, kad jums patinka. O uogienę rektų gerai įvynioti į vidų, taip kaip su mėsyte ar kopūstais, tik reik tirštesnės, na tokio džemo, arba dar galite įmaišyti krakmolo.

      Panaikinti
    2. Esu menka kepėja-virėja, bet kažkur skaičiau, jog į uogienę deda džiūvėsių, tada ji niekur nepabėga:).

      Panaikinti
    3. sveiki.na ir as jau uzsirasiau ir bandysiu :) beje kad uogiene neisbegtu,reikia i uogiene imaisyt krakmolo,sustingdo kepant,niekur nepabega.proporciju tikrai nepasakysiu,visada is akies dedu. :)

      Panaikinti
  56. LABAI SKANIOS ISEJO BANDELES.kADANGI ESU JAU MOCIUTE,SU PATIRTIM,TAI NORIU PATARTI DETI I KOPUSTU IDARA VIRTUS KIAUSINIUS,LABAI NUSTEBAU,KAI TESLA EME KILTI SALDYTUVE!!!ACIU,SEKMES!!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nadezda, dziaugiuos kad jums labai patiko, Laimingi anukai, turedami tokia mociute ;)

      Panaikinti
  57. Va prikepiau ir aš pagal Jūsų receptą, gavosi tikrai nuostabiausia tešla, nors iš pradžių skeptiškai žiūrėjau į kepimo miltelių dėjimą mielinėje tešloje ;) Viskas, Kalėdos bus užverstos mielinėm bandelėm :) Ačiū už receptą, spaudžiu Bookmark ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laura, labai dziaugiuos, kad patiko. Man bandant buvo taip pat. Ko gero, jei jas buciau radus ne video receptuose, kur matomas visas procesas, nebuciau rizikavus isbandyt. Rizikuot tikrai verta ;))

      Panaikinti
  58. Sveiki, is nuotrauku bandeles atrodo daugiau negu nerealios! Ir as savaitgalį isbandysiu ši receptuka, tikiuosi pavyx ir nebus daug terliones,kadangi bandeles kepsiu pati pirma karta gyvenime.,!:-) labai tikiuosi gražiu ir gardziu bandelių ;-)

    AtsakytiPanaikinti
  59. Laba diena, o kokio riebumo pienas turėtų būti? ar tai nėra svarbu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Agne, tikrai nesvarbu. Jei ką, galite net vandeniu pakeisti ;)

      Panaikinti
  60. Labai džiaugiuosi receptu.Ačiū.
    Apsritai, tai man VISI JŪSŲ receptai yra SUPER!
    žaviuosi išsamiais paaiškinimais. Viskas paprasta ir aišku.Visad pavyksta!
    Dar kartą dėkoju.
    O šį blogą atradau ir pamėgau ieškodama bandelių recepto dar ankstyvą pavasarį. Nuo tada ir draugauju su Jumis.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Rasa, ačiū Jums už šiltus žodžius. Man labai smagu, kad patinka mano pasidalinti paprastučiai receptai, stengsiuos ir toliau Jūsų nenuvilti.

      Panaikinti
  61. nekepdavau jokių bandelių savo namiškiams,kadangi keleta kartų pabandžius jos nepavykdavo.Ir apskritai buvau susipykusi su miltiniais patiekalais,nes nesigaudavo apart blynų.Bet stebuklas įvyko kai paskaičiau Jūsų receptą ir nutariau pabandyti:) Ir mano nuostabai gavosi SUPER:) Ačiū Jums už šį receptą ! Nuo šiol ir mano namuose garuoja skanios ir kvapnios bandelės.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ausra, tikrai labai dziaugiuos. Duosiu Jums viena patarima ateiciai - niekada nenusivilkite, jei kas nepavyksta, bandykite ir bandykite ;)

      Panaikinti
  62. Tikrai nuostabaus skonio bandeles tiek su varške tiek su dešrelėm. Kiek bandydavau receptus iš kitu tinklapiu vis nesigaudavo iškepusi tešla jn būdavo kieta neiškilusi labai jausdavosi mielių skonis. O vat jūsų receptas pranoko visus lūkesčius... AČIŲ JUMS UŽ ŠITA NUOSTABŲ MIELINIU BULKUČIŲ RECEPTUKA ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai prasom . Kepkite ir valgykite i sveikata ;)

      Panaikinti
  63. Sveiki Ina, kiek kartu bandziau kepti bandeles, jos visada keliaudavo i siuksliu deze, nes man gaudavosi jos kazkokios kietokos, sausos, zodziu, nevalgomos. perskaicius atsiliepimus, surizikavau, ir ka, jos pavyko tobulai!!!! Aciu Jums uz nuostabu recepta! Kepiau su varske, idejau razinu papildomai, taip pat su sausom mielem, dejau 21 g. sausu mieliu. tik gavosi aisku ne bandeles, o visos bandos :) kita karta darysiu mazesnes, bet siandien esu laiminga, kad man pavyko pagaliau :) dar karta aciu!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki. Na man tikrai labai smagu, kad ir jums patinka šis receptėlis. Taip džiaugiuos, kad tada nusprendžiau jas išbandyt. Ir pačiai labai patinka, ir daugeliui žmonių tai tapo atradimu.

      Panaikinti
  64. Superines,kepiau su dzemu,desrelem ir varske...tik kaip ir visi bijojau deti i saldytuva:-),bet kaip ir minejau gavosi super...aciu.

    AtsakytiPanaikinti
  65. Sakykite prašau, kiek reiktų sausų mielių jeigu naudociau?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. As pati su sausomis mielemis nesu kepusi, bet va moterys isbande, tai deda 20 gramu

      Panaikinti
    2. Taip vakar ir išbandžiau :) su sausom mielem, rezultatas nuostabus!!!! :) ačiū už nuostabų bandelių recepta! Dabar tik tokias ir kepsiu :) jos idealios!!! Ypač tik iškepusios tą pačią dieną... Mmm pasaka :)))

      Panaikinti
    3. Sutinku su jumis 100 % ;))

      Panaikinti
  66. Nereali tesla ,o bandeles tai is vis nuostabios!Siandien kepiau su mesa,ryt kepsiu su grybais ir su varske.Dekui us pati nuostabiausia recepta!Tikrai nepagaglvojau ,kad,saldytuve pakils.Dekui dar karteli

    AtsakytiPanaikinti
  67. Ačiū už puikų receptuka,dariau iš pusės normos su pak.sausų mielių. Poryt vel teks daryt, vaikuciams į darželį bus ka įsidėti

    AtsakytiPanaikinti
  68. na va labai daug komentaru, geru atsiliepimu apie sias bandeles va ir mes tuoi kepsim bandysim.. :))

    AtsakytiPanaikinti
  69. Dėkoju už receptą, vienas kepiau su lašinukais, kitas su uogiene, nuostabios bandelės. Dabar kepsiu ir kepsiu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laima, labai malonu ir labai džiaugiuos. Kepkite ir džiuginkite šeimą ;))

      Panaikinti
  70. Ina, pagal komentarus supratau, kad ir nebandžiusioms pavyko :) Na, susigundžiau ir aš. Anksčiau, kad ir kiek bandžiau, vis nepavykdavo.. Turiu lašinukų, raugintų kopūstų.. einu bandyti. Laikyte kumščius, moterys. Prasinešiu vėliau, ar pavyko..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pavyko! :) Dėkui už receptuką.

      Panaikinti
    2. Na va, Jogaile, visada viskas pavyksta, tik reik megint ;) Dziaugiuos ;)

      Panaikinti
  71. Sakykit gal zinot ar vietoj pieno galima butu vandeni naudoti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ieva, tikrai galima, originalus receptas ir yra su vandeniu, bet as pakeiciau pienu. Pati su vandeniu nebandziau ;)

      Panaikinti
  72. Recepto autorei tariam dideli aciu nuo dideles Facebook grupes, Gaminam, skanaujam uz puiku recepta ;) ismeginau, pasidalinau su merginomis visoms labai labai patiko ;) tariam dar karta aciu ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aciu, Renata. Nors autore tikrai nesu, mano nuopelnas tik suradimas, ismeginimas ir pasidalinimas su jumis visais. Kepkite ir dziaukites ;))

      Panaikinti
  73. o tesla kiek nors turi pakilti saldytuve budama?
    nes ji man su tiek miltu skystoka gavosi

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip pakyla, bet tesla tikrai neskysta. Gal kokias proporcijas sumaisete/

      Panaikinti
  74. Labai geras receptas, labai patiko, aciu

    AtsakytiPanaikinti
  75. Labas rytas, As gal su kvailu klausimu, bet norejau paklaust kaip Jus sulibdot pacia bandele pvz su vistiena ar kitu idaru, kad gautusi tokia grazi apvali ir sulibdymo galu nesimato ir idaras neisteka. As tik darius tokias kaip kibinai, bet man ziauriai tokios apvalios patinka. Labai noriu isbandyti sita recepta.
    P.S. as gerai supratau, kad padarius bandeles jas dar reikia laikyti pusvalandy, kad dar karta pakiltu, pries kepant?
    Aciu.

    Jolanta

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laba. Tikrai nekvailas. Aš gabalėlį tešlos pakočioju į apvalų blynelį ar tiesiog paploju, dedu įdaro, sulenkiu, užspaudžiu kraštelius, tada tą krašteli nuverčiu į kurią nors pusę, o kampučius link vidurio, tada dedu krašteliais žemyn ant delno ir lengvai pavolioju tarp delnų sukamaisiais judesiais. Ir jos kažkaip gaunas apvalios ;)). Nažinau ar supratote, ką aš čia bandžiau parašyt ;)
      Taip, padarytom bandelėm reikia duoti pakilti, tada aptepti kiaušiniu, sumaišytu su pienu.
      Skanaus.

      Panaikinti
    2. Aciu Ina labai, gavosi puikios nerealios bandeles!

      Panaikinti
  76. Miela, Ina, aš Skotijoje, neturiu kepimo milteliu tik sodos, kaip manai, bandyti? Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  77. Miela, Ina, aš iš Skotijos, neturiu kepimo milteliu, ar bandyti su soda? Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Bandykit, tik gal nugesinkit, ir truputi maziau dekit. Atsiprasau, kad neiskart atsakiau, nevisada bunu prisijungus ;)

      Panaikinti
  78. ACIU!!!! NUOSTABUS RECEPTAS!MANO VYRAS IR DRAUGAI DEVINTAM DANGUI :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai džiaugiuos. Džiuginkit draugus ir artimuosius ;))

      Panaikinti
  79. puikiosios bandelės jau beveik suvalgytos :) prieš kepdama neįsivaizdavau, kad tešla gali pakilti šaldytuve :D ir kad gali būti taip skanu, ir kad TOKS kalnas bandelių gausis. Ačiū už pasidalinimą puikiu receptu. Tik dažnai nekepsim, nes galima prisigyventi iki to,kad reiks naujų drabužių, nes į senuosius nebetilpsime :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Puikiai pasteb4ta. Bet jei lauki pulko draugu, tai labai pravercia ;)

      Panaikinti
  80. tikrai negalvojau,kad mieline tesla gali pakiltiSALDYTUVE!!!bet pakilo!labai skanu!!kaip sako rusai;vek zyvi-vek uchisj!gaminau irgi skania mieline tesla,bet reikejo puse dienos laikyti prie radiatoriu,kol pakils,o cia tik ikisai i saldytuva-ir jau po val. lipdyk.Aciu jums!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nadezda, labai geras posakis. Aš pirmą kart ir labai keistai į tą tešlą žiūrėjau, bet pranoko visus lūkesčius. Kol kas nieko geresnio dar nesu radusi ;)

      Panaikinti
  81. Sveiki,
    o paruoštą tešlą būtina sunaudoti tą pačią dieną? a galima keletą dienų šaldytuve laikyti ir sunaudoti vėliau?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, žinokite, tikrai nežinau. Bijau, kad gali perrūgti ir bus nebeskanu

      Panaikinti
    2. Sveiki , as tesla minkiau , vakare, pernakt laikiau saldytuve . pridariau kruva bandeliu ir dar teslos liko , todel dar viena nakti ji pas mane ,,salo,,saldytuve . Ryte vel kepiau - bandukes gavosi puikiai.

      Panaikinti
    3. Na va, pabandėte ir pavyko, dabar ir aš žinosiu, ir kitiems pasakyt galėsiu. Ačiū kad padedate ;)

      Panaikinti
  82. Labas, Ina, kai parašei apie sodos nugesinima, bandelės jau buvo "ore sudraskytos ";-)sodos negesinau. Kitą dieną kepiau su kepimo milteliais, efektas buvo dar didesnis,vienu žodžiu Fantastikos.!!! Isreklamavau savo jaunoms kolegems, tai jau 1/3 Haddingtono (Škotija) kepa tavo pasakiškas bandelės.Didelis Ačiū!!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aida, man tikrai labai malonu. Net kažkaim nejauku daros nuo tų pagyrimų. Bet labai smagu, kad išdrystate pamėginti ir jums patinka. Man tai dar didesnis stimulas ieškoti ar kurti naujus receptus. Sėkmės jums kepiniuose.

      Panaikinti
  83. O kaip su karamele ? Deti karameles pries kepant?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nesu bandžiusi, bet manyčiau, kad taip ;)

      Panaikinti
    2. Žiaaaaauuuuuriai gera tešla,superinė.Esu 3 anūkų močiutė,bandeles kepdavau ir anksčiau,atrodo,ranka "atmušta",bet šita tešliukė verta Nobelio:)svarbiausia-greitai vyksta veiksmas,o pastaruoju metu vienos normos jau per maža:)...Ačiū,Ina,už Jūsų ieškojimus ir mūsų švietimą:)

      Panaikinti
    3. Ačiū, Virginija, už gražius žodžius. Laimingi Jūsų anūkai, turėdami tokia močiutę ;)

      Panaikinti
  84. Atsakymai
    1. Gemaite, na kazkur apie 1.300 - 1.500 ml. Labai tiksliai negaliu pasakyt

      Panaikinti
  85. ACIU JUMS LAAAAAAAAAAAAABAI

    visa gyvenima nezinojau nieko baisesnio uz mieline tesla, todel seimynos pageidavimu ja lepindavau tik didziausiu svenciu proga, Jusu deka seimyna gales lepintis ja dazniau.


    Ir atskira padeka uz nuotraukas, bandeles buvo kita silpnoji vieta, todel kepdavau tik pyragus :)



    ACIU

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai džiaugiuos, kad padėjau jums susidraugauti su mieline tešla ir bandelėmis. Džiuginkite šeimą, žiema - mielinių kepinių metas ;)

      Panaikinti
  86. Sveiki, pagal jusu receptuka kepiau zagarelius (pirma kart bandziau).... ir gavosi tikrai neblogi. As tik kepimo milteliu nedejau. Tikrai geras RECEPTUKAS :)

    AtsakytiPanaikinti
  87. Sveiki,man jau 64metai,bet tokio nuostabaus recepto nezinojau,aciu brangute

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaim man malonu, kad ir jus, su tokia gyvenimo patirtimi, kazka pas mane atradote. Tai didziausias pagyrimas ;)

      Panaikinti
    2. Sis teslos receptas kiek zinau labai senas, nes drauge is sios teslos kepa beveik viska jei galima taip pasakyt:) Tik neatsimenu kaip vadina sita tesla... gal kas zinote senaji pavadinima?

      Panaikinti
    3. Šį receptą radau rusiškuose videoreceptuose, bet kažkaip įpatingai jos nevadino, tai tikrai nežinau.

      Panaikinti
  88. va mano tesla irgi saldytuve nesu naujoke su mieline tesla bet net idomu pasidare kaip gali saldytuve iskilti as neturiu baziliko barstyti ant bandeliu su desra kuo galeciau juos pakeisti

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Galite barstyti visokiom patinkanciom zolelem. Netgi fermentiniu suriu.

      Panaikinti
    2. Saldytuve kildinti tikrai nereikia

      Panaikinti
    3. Na, galite nekildinti, bet receptas būtent toks, kad kildinama šaldytuve ;)

      Panaikinti
  89. Labai visų atsiprašau, jei kam teko skaityti nelabai sveikus komentarus. Nemegstu žmonių, kurie drabstosi beprasmybėm neturėdami ką veikt ar dėl dėmesio trūkumo. Noriu patikinti, kad jokių normalių komentarų necenzūruoju, kritiką priimu, galiu ginčytis, jei nesutinku. Bet šlamšto savo tinklaraštyje netoleruoju. Tad rašiusioji autori dėmesio lai pasiieško kitur.
    Smagių kepinių visiems.

    AtsakytiPanaikinti
  90. Labai dėkui už receptą, vakar išbandžiau-reikia dar pasitobulinti dešrelių pjaustyme ir suvartyme, bet šiaip puikiai pavyko. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Rama, šaunu. Dar bandykite ir viskas vyks kaip per sviestą ;))

      Panaikinti
  91. Sveiki, kaip suprantu, tešlą kildiname vieną kartą, po to dar reikia ir antrą kartą, bet kiek reikia antrą kartą laiko palaukti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Padarytas bandeles paliekame pakilti mazdaug pusvalandziui, esu kazkur parasiusi.

      Panaikinti
  92. oi, radau, kad apie pusvalandį :) Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  93. O ar galima naudoti sausas mieles? jei taip, kiek ju reiketu? Tiek pat?
    Aciu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pati su sausom nesu kepusi, bet moterys bando, sako, kad pavyksta. Deda apie 20 gramu

      Panaikinti
  94. kepiau jau antra karta bandeles su desrele.tiesiog puiku

    AtsakytiPanaikinti