2013 m. vasario 17 d., sekmadienis

Kukorai

Vis galvojau ir galvojau, kaip čia padaryt žemaičių blynus ne tokius riebius. Bevartant seną lietuvių valgių knygą, akys užkliuvo už kukorų. Ir pasakysiu, kad tai greitas ir idealus variantas. Mums labai patiko. Ko gero keptuvėje dabar jau niekada nekepsiu ;))


13 vidutinių bulvių
6 valg.š. miltų
žiupsnis druskos
1 kiaušinis aptepimui

Gaminimas: bulves išverdame su lupena iš vakaro, arba laukiame kol visiškai atvės. Nulupame, sumalame, beriame druską ir miltus, ir gerai išminkome. Drėgnomis rankomis imame gabalėlį tešlos (jei norime mažesnių kukorų - mažiau, jei didesnių - daugiau), suvoliojame rutuliuką, tada išplojame blynelį, dedam įdaro, užspaudžiame kraštus ir suformuojame pailgą ar apvalų kukorą. Dedame juos į aliejumi pateptą blėtelę, aptepame išplaktu kiaušiniu ir kepame 200"C orkaitėje kol gražiai parunda.


Įdarui naudojau virtą vištieną, pakepintą su svogūnu, pipiriukais, mairūnu ir baziliku.
Galima daryti su morkų - svogūnų įdaru (virtas morkytes sutarkuojam burokine tarka ir pakepinam su svogūniuku, paskaninam druskyte, pipiriukais, patinkančiom žolelėm); grybų įdaru ( virtus grybus sumalam ir pakepinam su svogūnu, skaninam druska, pipirais); raugintų kopūstų įdaru ( kopūstus patroškinam, paskaninam druska ir cukrum). Gal jūs sugalvosite dar kokį įdariuką.
Pabandykite, tikrai skanu, o ir prie viryklės stovėt nereik, padarei, pašovei orkaitėn, ir galima užsiimti dar kuo nors, ar išgerti puodelį kavos, klausantis patinkančios muzikos ;))

Patiekiau juos su padažiuku iš pakepinto svogūniuko, trupučio vandens, grietinės, trupučio miltų ir patarkuoto džiovinto baravyko ( jei neturite, panaudokite grybų sultinį), aišku druskos ir pipiriukų.


8 komentarai:

  1. Tavo tinklaraštis buvo pažymėtas:)
    http://kiaunesreikaliukai.blogspot.com/2013/02/sekmadienio-rankdarbiai-veltinio-karunos.html

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kiek maždaug minučių reikėtų kepti? Noriu išbandyti, nes nuotrauka laaaaaaabai jau skani! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vaida, tiksliai net negaliu pasakyti, pati kepu kol gražiai apskrunda. Na, manau 30 - 40 min tai tikrai.

      Panaikinti
  3. ačiū už receptą, labai skaniai pavalgėme :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Laba diena, norėtume panaudoti šią Jūsų nuotrauką viename leidinuke. Bet nežinome, kaip čia efektyviau su Jumis susisiekti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Rašykite inakristina35@gmail.com, papasakosite viska, gal sutarsime

      Panaikinti