2012 m. lapkričio 9 d., penktadienis

Orkaitėje kepti varškėtukai

Mūsų šeimoje patiekalai iš varškės labai mėgstami. Labai norėjom keptų varškėtukų, bet jie dažniausiau gaunas rieboki, tad pamėginau truputį kitaip, ir turiu pasakyt, labai patiko. Net panašu į sausainukus ar bandutes.
Buvo tikrai skanu...

250 g varškės
1 valg.š. cukraus
1 kiaušinis
2 valg.š aliejaus
3 valg. š. pieno
1 arbat. š. su kaupu kepimo miltelių
~2 siklines miltų
2 saujos razinų

Gaminimas:varškę, kiaušinį, aliejų, pieną ir cukrų gerai ištriname. Beriame razinas ir miltus su kepimo milteliais. Turi išeit minkšta minkoma tešla. tešlą iškočiojame ant miltuoto paviršiaus maždaug apie centimetro storio ir stiklinaite išspaudžiame varškėtukus. dedame į kepimo popierium išklotą blėtelę ir kepam iki 180"C įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 15 min, kol gražiai parunda.
Ištrauktus aptepame pienu. Išimtus galima apiberti miltiniu cukrumi.
 Užsiplikome arbatos ir skanaujame. mes valgėme su liesa grietine ir cukrumi. Labai skanu užgerti kakava.

10 komentarų:

  1. Labai skanūs - minkšti, purūs :) įtraukiu į mėgiamų receptų sąrašiuką :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nezinau,kaip kitiems galejo iseiti "minksti,purus", maniskiai i siuksliu kibira iskeliavo.. dejau miltu maziau nei parasyta, bet vis tiek kieti gavosi.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai gal varske labai sausa dejote, ar nepilna jos kieki? O gal perkepete ar pienu nepatepete/ Nezinau, man visad geri gaunas.

      Panaikinti
  3. Skanus katik iskepiau. Valgem su jogurtu :) Minksti purus :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Agniete, džiugu tai girdėt. Skanaus ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Būtinai bandysiu :) super receptas :) ar galima dėti avižų miltus? )

    AtsakytiPanaikinti
  6. Nezinau, nesu bandzius. Pameginkit

    AtsakytiPanaikinti