2014 m. sausio 6 d., pirmadienis

Kepta silkė, įdaryta juoda duona

Šis patiekalas lydi mane nuo vaikystės. Kiek tik pamenu, Kūčioms visada močiutė kepdavo šią silkutę. Dabar jai jau per sunku, tai estafetę perimu aš. Noriu pasiūlyti ir jums. Tai tikrai nėra sudėtinga, bet labai skanu, bent jau mano giminei.
Pabandykite, gal ir jums patiks ;)


3 silkės su galvom (su pieniais ir ikrais)
3 riekės juodos duonos
nedidelis svogūnas
pipirai
aliejus kepimui
miltai apvoliojimui
norimas kiekis svogūnų silkės uždengimui

Gaminimas: Silkes išdarinėjame, išvalome vidurius (pienius ir ikrus pasiliekame), išimame pagrindinį kaulą, bet file neperplėšiame ir odos nenulupame. Silkes ir pienius su ikrais užmerkiame į šaltą vandenį. Mirkome priklausomai nuo silkės sūrumo, nuo 2 iki 12 valandų. Net ir visai nesūrią silkę reikia pamirkyti, nes kepant druska išryškėja. Išmirkusią silkės file nusausiname popieriniu rankšluostuku


Duoną taip pat pamerkiame į vandenį kokiai valandai. Išmirkusią duoną gerai nuspaudžiam, į ją dedam susmulkintus pienius ir ikrus ir pakepintą smulkiai supjaustytą svogūną. Viską gerai išmaišom.


Šią masę pasidalinam į tris dalis ir ja įdarome silkės file, suformuodami gražią natūralią formą. Taip įdarytas silkes truputį apsukame siūlu, nes kepant jos gali prasiverti


Taip paruoštas silkes apvoliojame miltuose ir dedam kepti į įkaitintą aliejų


Kepam ant lėtos ugnies, kai apkepa viena pusė, atsargiai apverčiame dviejų platesnių mentelių pagalba. Kepame iki gražios rusvos spalvos.


Iškepusias silkes išimame į popieriniais rankšluoščiais išklotą lėkštę ir paliekame atvėsti. Kai atvėsta, atsargiai nuvyniojame siūlus. Silkes dedame į serviravimo lėkštę ir apdedame norimu kiekiu keptų svogūnų (daugiau ar mažiau, kaip jums labiau patinka).
Aš ruošiau 3 silkes, bet galite daryti ir vieną ar dvi, tai atitinkamai mažinkite duoną. Vienai silkei - viena riekė duonos.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą