2014 m. sausio 7 d., antradienis

Šokoladinis tortas su džiovintom slyvom

Užmačiau pas Jolantą tortuką "Slyvos šokolade" ir pasinaudojau idėja. Kremą panaudojau jos, biskvitą kepiau pagal save.
Pati idėja super, bet man truputį per saldu ir per riebu ;). Tikrai dar prie jo padirbsiu. Man norėjos daugiau biskvito, gal būt grietinėlę maišyčiau su kremine liesa varške ir dar daugiau pilčiau citrinos sulčių :)


Biskvitui:
4 kiaušiniai (atskirti)
200 ml cukraus
2 arbat.š. vanilinio cukraus
4 valg.š. šilto vandens
125 ml miltų
125 ml kakavos
1 arbat.š. su kaupu kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
Biskvitui sulaistyti:
stiprios kavos (vidutiniškai saldintos)
truputis citrinos sulčių
truputis brendžio
Kremui:
500 ml grietinėlės
125 ml cukraus
300 - 400 g džiovintų slyvų
125 ml graikinių riešutų
2 pakučiai grietinėlės tirštintojo (nebūtinai)
Šokoladas aptepimui:
100 g juodo šokolado
5 valg.š. grietinėlės
keli sveiki riešutai

Gaminimas: trynius su 2/3 cukraus, vaniliniu cukrum ir vandeniu išplakam elektriniu plaktuvu iki purios masės. Miltus sumaišom su kepimo milteliais ir kakava, išsijojam į trynių - cukraus masę. Baltymus išplakam su žiupsneliu druskos ir likusiu cukrum iki standžių putų ( išplakti baltymai turi būti tokio standumo, kad apvertus dubenį neiškristų). Baltymus dedam į kitus produktus ir atsargiai išmaišom plakimo šluotelekeldami tešlą iš apačios į viršų. Tešlą pilame į kepimo popierium išklotą apvalią atidaromą formą ( 26 cm skersmens) ir kepame iki 180"C įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 min. Ar iškepęs tikrinam pagaliuku, turi būti sausas. Biskvitą geriau išsikepti iš vakaro, geriau pjaustysis.
Džiovintas slyvas nuplauname, nusausiname ir sumalame mėsmale. Graikinius riešutus sukapojame peiliu. Grietinėlę išplakam su cukrum, įpylę truputį cutrinos sulčių, iki standumo, galima įmaišyti grietinėlės standiklio. Sudedam džiovintas slyvas ir atsargiai, bet gerai išmaišome.
Biskvitą perpjauname į tris dalis. Geriausiai tą padaryti galima siūlu arba spec. pjūkleliu.
Dabar surenkame tortą: ant padėklo dedame vieną biskvitą, sulaistome kava ( lengvai saldinta su šlakeliu brendžio ir citrinos sulčių), bet nepersistengiame, tepame sluoksnį kremo, barstome kapotais riešutais, dedame kitą biskvitą, laistome, tepame kremu, barstome riešutais ir vėl dedame biskvitą, laistome. Surinktą tortą aptepame kremu ir dedame į šaldytuvą kol pasiruošim šokoladinį aptepimą.
Dubenėlyje ant garų ištirpiname šokoladą, pilame grietinėlę ir maišome iki vientisos masės. Šia šokoladine mase aptepame tortą, papuošiame graikiniais riešutais. Dedame į šaldytuvą nors 12 val.
Aišku, puošti galite kaip tik norite;)


2 komentarai:

  1. Užtai ir mažai biskvito, kad ne pagal mane :DDD o iš tiesų gražiai ir skaniai atrodo, norėėėčiau.
    Ir visai man jis neriebussssssssss buvooooo ir dabar būtųųųų ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aha, gi rašei kad kremo daugiau galėtų būt. tai mažesnį biskvitą išsikepiau. Nieko, kitu kart iš 6 kiaušinių darysiu, bus pats tas. Man, tikriausiai ant viršaus to šokolado nereikėjo. Nors, kai paragavau tik ištraukto iš šaldytuvo, tai atrodė pats tas. Na nežinau. Aš tokių gaivesnių mėgėja. Na jis toks tikras tortas. Bet derinys tai man labai patiko!

      Panaikinti