2014 m. sausio 5 d., sekmadienis

Varškiniai keksiukai


200 g varškės (pertrintos)
150 g cukraus
150 g sviesto
3 kiaušiniai
200 g miltų
1 arbat.š. kepimo miltelių
5 - 6 dž. slyvos

Gaminimas: Sviestą ištirpinam. Kiaušinius išplakam su cukrumi, įmaišom varškę, tirpintą sviestą. Miltus sumaišom su kepimo milteliais, išsijojam ir įmaišom į tešlą. Slyvas pasmulkinam, apvoliojam miltais, dedam į tešlą, gerai išmaišom. Į keksiukų formą dedam popierines formeles ir į jas paskirstom tešlą. Kepame iki 180"C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Ar iškepę, tikrinam pagaliuku.


Skanaus ;)))
Receptėlis rastas pas Neringą.

10 komentarų:

  1. Kepu šitą keksą, diiiidelį, ne mažučius, nu laaabai skanus. Man maži gaunasi ne tokie drėgnučiai ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš ir galvoju, kur aš kažką panašaus mačiau ;) kad ir šie tokie geruliai buvo, gal nuo varškės drėgnumo priklauso

      Panaikinti
  2. Dėkoju už receptuką. Gavosi labai purūs keksiukai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Prašom, Jola. Skanių jums kepiniu ;)

      Panaikinti
  3. perziurejau Jusu keksiuku recepturkus.laaabaaai skaniai atrodo. Na ir man reikia trigrasi ikisti...
    Mes vokietijoje, nelabai praktikuojame grietine- tad nutariau pasiulyti amerikietisku keksiuku receptuka, kurio cutatus kiekviena turi namie. beje skaitai , pigus greiti skanus ir leidzia pasireiksti fantazijai.
    Taigi: imate stiklinele ( su ja bus matuojami visi ingridientai). as imu 100 stiklinyte ir iseina 22 keksiukai.
    1 stikl. jogurto (neturite? pienas tinka.Neturite? Kefyras taip pat puiku :) )
    2 stikl. cukraus
    1 stikl. aliejaus
    1 pak.vanilinio cukraus(nebutinai, be jo ir skaniai iseina)
    3 Kiausiniai (bandziau , uztenka ir 2, jei jau truksta vieno)
    1 pakelis kepimo milteliu
    3 stikl. miltu
    Jogurtas (pienas, kefyras), aliejus, cukrus ir vanilinis cukrus suplakami mikseriu.
    Imusami kiausiniai.Dar paplakama kokia minutele.
    Tada suberiami miltai ir kepimo milteliai ir issukama mikseriu kol vientisa mase gausis. turetu buti tirsta, sakyciau kaip grietines.
    Pilstome i formeles. As uzpildau tik iki puses, nes labai issipucia.ir kokia 20-25 min 180 laipsniu ikaitintoje orkaiteje kepame. As tiesa pasakius daugiau orientuojuosi tokia taisykle, pirmas 15 min neatidaryti orkaites, kad nesubliukstu. ir kepu iki norimo parudavimo lygio.
    Cia parasiau pagrinda. siaip leidziu pasireiksti fantazijai pagal metu laikus- uogu laikas, idedu po puse braskes ir uzpilu tesla. Ruduo- imetu obuoliu arba tiesiai juos tarkuoju i tesla. Idfesite kakavos gerus du saukstus - gausis kakaviniai, o jei dar sokolado gabaleli viduryje- tai is vis pasaka....labiausiai buvo pasiseke sokoladiniai su kokosu ir su morkomis. Taip, butent su morkomis! zodziu nebijokite eksperimentuoti. Garantuoju vistiek iskils ir iseis ;) skanaus.
    Pabaigai- ka tik istraukiau bandeles, kurias kepiau palei Jusu recepta...
    PASAKAAAAA, primine rytine Prancuzija..
    Jei jau sudomino mano receptukas, tiko ir patiko , kreipkites r.grigeleviciute@gmail.com, nes gyvenu vokietijoje ir mano gaminamu patiekalu spektras labai didelis . Ypatingai Graikijo patiekalai :)
    Atleiskite uz klaidas, vokiska klaviatura ir tokiu kaip nosiniu ir lietuvisku raidziu nerasta.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Rasuole, man labai smagu, kad parašėte. Būtinai išbandysiu jūsų pasiūlytą receptuką. Šiaip tai aš ir labai mėgstu eksperimentuoti, taip ir gimsta nauji receptai , kuriais pasidalinu, nes tikrai yra žmonių, kurie nori tikslios sudėties ir nemėgsta eksperimentų.
      Turiu jums patarimą, daug gaminate, Žinote daug gerų receptų, rašykite tinklaraštį. Tai labai smagus užsiėmimas ;), ypač jei matai, kad žmonės atranda kažką pas tave, prisimena užmirštus receptus ar išbando naujus. labai smagu kai viskas pavyksta, ir nors taip gali suteikti žmonėms truputėlį laimės, aišku, pačiam tai ir didelis malonumas ;)

      Panaikinti
  4. Miela Ina,
    Su malonumu rasyciau. Tik, kad to laiko stoka..
    Ir dar vienas dalykas-pas graikus receptai ersiduoda is seimos i seima ir retai kada yra skelbiami. Tai lyg ir nesinori labai jau viesinti pyragu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. A, supratau. Cia jau kas kita. O del laiko, tai taip tik is pradziu atrodo, o veliau, kazkaip imi ir atrandi ;) is patirties sakau ;)

      Panaikinti
  5. Atsakymai
    1. Dar neišmėginau, bet stovi eilėje tarp pirmųjų. Kai išmėginsiu, būtinai pasidalinsiu ;)

      Panaikinti