2013 m. gruodžio 1 d., sekmadienis

Rageliai su razinom

Paprastučiai skanūs sausainukai. Suradau juos rusų tinklalapyje "Вкусные шедевры".


100g kepinių margarino
100g grietinės
1 kiaušinis
1/3 arbat.š. sodos
1 arbat.š. citrinos sulčių
1 1/2 stiklinės miltų
 Įdarui:
~100 - 150g razinų
1 arbat.š. su kaupu medaus

Gaminimas: margariną ištirpinam. Į dubenį išsijojam miltus, padarom duobulę, supilam margariną, paplaktą kiaušinį, sodą, nugesintą citrinos sultim ir gritinę. Viską gerai išminkom. Man dar prireikė šaukšto miltų. Tešlą suvyniojam į maistinę plėvelę ir dedam nors 30 min. į šaldytuvą.
Razinas beriam į dubenėlį ir užplikinam verdančiu vandeniu, palaikom 20 - 30 min. Vandenį nupilam (nuvarvinam gerai), dedam medų ir gerai išmaišom.
Tešlą padalinam į 3 dalis. Kiekvieną dalį iškočiojam į apskritimą  0,2 - 0,3 mm storio ir padalinam į 8 dalis. Plačioje dalyje dedame šaukštelį razinų ir susukam voleliu.


Taip susuktus ragelius pavoliojam cukruje, dedam į kepimo popierium išklotą blėtelę ir šauname į iki 180"C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 30 min


Paprastučiai, nepersaldūs sausainėliai, tinkantys ir prie kavos, ir prie arbatos.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą