2013 m. gruodžio 29 d., sekmadienis

Česnakinė šoninė (labai skani)

Šį receptėlį iš kolegės parsinešė mama, aš truputį patobulinau, taip gavos labai skani šoninė tinkanti ir kasdienai ir šventiniam stalui.


gabalas šoninės (norimo dydžio, norimo riebumo)
1 galva česnako
sauja druskos (jei gabalas didesnis tai galima ir daugiau)
3 - 5 lauro lapai
maltų kvepiančių ir juodųjų pipirų
po žiupsnelį raudonėlio ir čiobrelio ( ar kitų mėgiamų žolelių)

Gaminimas: šoninę nuplauname ir nusausiname. Česnaką nuvalome, susmulkiname ir sumaišome su druska, susmulkintais lauro lapais, pipirais ir žolelėmis. Šiuo mišiniu gerai įtriname mėsytę. Nebijokite druskos, jos gali būti ir daugiau, mėsytė paims tiek, kiek reikės.


Įtrintą šoninę dedame į dubenį odele į apačią. Visą dubenį apdengiame maistine plėvele ar dedame į maišelį ir užrišame. Statome į šaldytuvą ir pamirštame 3 - 5 dienom.
Išsimarinavusę šoninę dedame į puodą su verdančiu vandeniu ir verdame kol suminkštėja. Išėmę paslegiame ( dedame ant lėkštės, uždedamelentelę ir kokį nors svorį, pvz. maišelį cukraus ar druskos).
Jei šoninę ruošiame šventiniam stalui, tai išimtą iš puodo, truputį pravėsinam, aptepam majonezu (galima sumaišytu su garstyčiom) ir apibarstom prieskoninėm žolelėm. Įkaitinam orkaitę iki 200"C ir taip paruoštą šoninę pakepam 20 - 30 min.  Išimtą iš orkaitės paslegiam.
Tiekiame supjaustytą gabalėliais. Prie jos labai tinka krienai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą