2013 m. gruodžio 2 d., pirmadienis

Kiauliena su bulvėmis kepta maiše

Labai paprasta, bet labai skanu. Tikrai sutaupo daug laiko, kuris taip reikalingas ruošiantis šventėms. Įvertino net tėtis, kuris labai retai pasako, kad LABAI SKANU.


~ 800g kiaulienos sprandinės
1 svogūnas
1 valg.š. garstyčių aliejaus
1 valg.š. bazilikų pastos
1 valg.š. majonezo
1 arbat.š. adžikos (aštresnės)
1 arbat.š. garstyčių
1/3 arbat.š aitriųjų paprikų miltelių
kiaulienos prieskonių ( Bioset)
4 - 5 didesnės bulvės

Gaminimas: sprandinę nuplaunam, nusausinam ir supjaustom vidutinio dydžio gabalėliais ( kaip šašlykui). Svogūną sutarkuojame burokine tarka, sudedame į dubenį kartu su kitais ingridientais, išmaišome. Į šią masę sudedame supjaustytą sprandinę ir gerai išmaišome, paliekame apie valandą pastovėti.
Bulves nuskutame, nuplauname, supjaustome į 4 dalis, sudedame ant mėsytės ir permaišome. Viską sudedame į kepimo maišelį ar rankovę (stengiamės paskirstyti vienu sluoksniu), užrišame, praduriame peiliu, dedame į blėtelę ir šauname į iki 200"C įkaitintą orkaitę. Kepame ~ 50 - 60 min.


Patiekiame su šviežiomis daržovėmis. Labai skani, burnoje tirpstanti mėsytė, bulvytės kvepiančios bazilikais. Net nesitikėjau, kad bus taip gerai ;) Tikrai nepamaišys taurė raudono sauso vyno...



2 komentarai:

  1. O kokios ten šalia salotytės? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Daiva, ką tyrėjau, tą sudėjau ;) Burokine tarka tarkuoti kopūstas, morka, gabalėlis moliūgo, gabalelis gumbinio saliero, obuolys, pundelis petražolių sukapota. Pagardinta majonezu, druska, cukrumi, šlakeliu acto.

      Panaikinti