2013 m. gruodžio 4 d., trečiadienis

Biskvitinis obuolių pyragas

Toks paprastutis, kad paprasčiau jau nebūna. Kai kas jį vadina tiesiog "Šarlote".
Gal produktų kiekiai receptuose ir skirias, bet 4 pagrindiniai produktai visada tie patys - kiaušiniai, cukrus, miltai, obuoliai. Na o mano receptėlis toks ;)


4 kiaušiniai
2/3 stiklinės cukraus (stiklinė - 250 ml)
1 arbat.š. vanilinio cukraus
1 stiklinė miltų
1 arbat.š. kepimo miltelių
3 - 4 didesni obuoliai

Gaminimas:obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir perpjovę kiekvieną į 4 dalis supjaustome plokštelėmis. Kiaušinius mušame į dubenį, beriame cukrų, vanilinį cukrų ir plakame elektriniu plaktuvu kol ištirpsta sukrus ir masė padvigubėja. Į kiaušinių - cukraus masę beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišome. Į tešlą sudedame supjaustytus obuolius, išmaišome. Blėtelę patepame riebalais, pabarstome džiūvėsiais supilame tešlą ir dedame kepti į iki 180 " - 190"C įkaitintą orkaitę. Kepame 30 - 40 min. Kepimo laikas priklauso nuo pyrago storio. Ar iškepė tikrinam pagaliuku. Atvėsiname ir ragaujame.


4 komentarai:

  1. Inute, prasome pagalvoti ir apie Jusu skaitytoju kucias :)))))))))))))))))))) As laukiu nesulaukiu ko nors kucioms is Jusu receptu lobyno. Prasom sarasiuka ka gaminsite ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man labai malonu, kad patinka mano receptai. Kažkaip per Kūčias didelių naujovių pas mane nėra, senos tradicijos, seni receptai. Manau tikrai visi daro labai panašiai: būtiniausi kūčiukai, spanguolių kisielius, džiovintų vaisių kompotėlis, burokėlių mišrainė, kelių rūšių silkutė ( viena būtinai su džiovintais grybais), grybukai , žuvytė. Na yra vienas patiekalas, kurio kažkaip vis neįdedu, nes nespėju ;) Tai kepta, duona įdaryta silkė. Visada darydavo močiutė, dabar nebepajėgia, tai darau aš. Na gal kaip nors pasistengsiu šiemet ir įdėsiu. Kūčios pas mus visad labai paprastos, be jokių prašmatnybių: nei lašišų, nei ikrų, nei krevečių nevalgome, kažkaip man visiškai nedera. Tad labai pradžiugint ir neturiu kuo ;)

      Panaikinti
    2. Nesuprantu ir as kuciu su lasisa, krevetem ir kaip dabar madinga su susiais. O kokia silkute darote? O virtinuku su grybais nedarote?

      Panaikinti
    3. Virtinukų su grybais nedarau. Mes gan vėlai sėdame Kūčių valgyti, bet dienaą, besiruošiant, man yra būtini barščiai su dž. baravykais ir raudonom bulvėm :) O silkute visokia: su dž. baravykais, su morkom, svogūnais, dž. obuoliukais, razinom, Kartais su svogūnais ir dž slyvom ar senovinę sumorkom ir svogūnais. Kartais kepu orkaitėje (receptas yra), kartais darau rolmopsiukus ar marinuoju (receptas yra). Na kaip kada sugalvoju ;)

      Panaikinti