2013 m. gegužės 11 d., šeštadienis

Salotėlės su topinambais


4 - 5 nemaži topinambai ( žieminės bulvės)
1 didelė morka
2 saujos šiaudeliais pjaustyto šviežio kopūstėlio
truputis rūgštynių ( pas mane buvo 6 lapeliai)
gabalėlis agurko
svogūno laiškų
majonezo, jogurtinės grietinės
druskos, cukraus, pipirų, obuolių acto

Gaminimas: nuluptus ir nuplautus topinambus sutarkuojame burokine tarka ir apšlakstome obuolių actu, morką taip pat sutarkuojame. Rūgštynes supjaustome juostelėmis, agurką šiaudeliais, susmulkiname svogūnų laiškus. Viską beriame į salotinę, pridedame kopūstą. Nedideliame dubenėlyje sumaišom grietinę, majonezą, druską, cukrų, pipirus ir užpilam ant daržovių, išmaišom ir tiekiam.
Tinka prie visų mėsos, paukštienos ir žuvies patiekalų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą