2013 m. gegužės 21 d., antradienis

Kepsniai, kvepiantys džiovintom slyvom

Kadangi labai mėgstu džiovintas slyvas, ypač jų derinius su mėsa, tai gavos štai tokie kepsniukai. Nieko ypatingo, bet gražu ir gardu.


Sprandinė ( tiek, kiek bus valgytojų)
1 valg.š. majonezo
1 arbat.š. garstyčių
keli svogūnai
dž. slyvų ( ėmiau kepsniui po slyvą)
gabalėlis fermentinio sūrio
druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių

Gaminimas: sprandinę supjaustom 1,5 cm storio kepsniais, pamušam, pabarstom prieskoniais, druska pipirais ir paliekam pasimarinuot apie 2 val ( aš laikiau per naktį).
Svogūnus supjaustom plonais žiedeliais, slyvas - šiaudeliais, sūrį sutarkuojam, majonezą sumaišom su garstyčiom.
Blėtelę sudrėkinam vandeniu, išdėliojam mėsytę, patepam majonezo ir garstyčių mišiniu, dedam svogūnus, tada slyvas, ir apiberiam sūriu.


Į blėtelę įpilam truputį vandens ir šauname į iki 190" - 200" C įkaitintą orkaitę. Kepam 20 - 30 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą