2013 m. gegužės 1 d., trečiadienis

Su medumi ir garstyčiomis marinuotas upėtakis

Labai norėjos atidaryti kepimo ant grotelių sezoną. O upėtakis man skaniausias būtent keptas ant grotelių, kai kvepia lengvu dūmeliu ;)
Tad išbandžiau naują marinavimo būdą, kuris jau kurį laiką sukos mintyse. Ir nepatikėsit, skoniu žuvis pranoko visus mano lūkesčius. Tokio rezultato net pati nesitikėjau.


Upėtakis ( mano buvo apie 1.5 kg)
Marinatui:
2 arbat.š. su kaupu aštrių garstyčių
1 arbat.š. su kaupu medaus
2 arbat.š. meksikietiškų žuvies prieskonių (Saldvos)
1 valg.š. aliejaus
druskos

Gaminimas: upėtakį nuskutame, išskrodžiame, gerai išplauname, nusausiname. Nupjauname galvą, uodegą, papilves ( tai galime sunaudoti žuvienei) ir supjaustome žuvį maždaug 3 - 4 cm storio gabalėliais. Į nedidelį indelį dedame garstyčias, medų, aliejų ir prieskonius, viską gerai sumaišome ir šiuo mišiniu aptepame žuvies gabalėlius. Paliekame juos marinuotis šaldytuve per naktį. Prieš kepant, apibarstome druska. Kepame ant gerai iškūrentų žarijų, kol gražiai apkepa.
Upėtakis išlieka sultingas, neišsausėja. Tiesiog pirštelius apsilaižyti galima.
Valgėme su salotomis ir su ciberžole išvirtais ryžiais.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą