2013 m. gegužės 2 d., ketvirtadienis

Grietininiai keksiukai su razinomis


500 ml miltų ( 2 stiklinės)
4 kiaušiniai
250 ml cukraus ( 1 stiklinė)
250 ml razinų ( 1 stiklinė)
125 ml grietinės ( 1/2 stiklinės)
4 valg.š. aliejaus
1/3 arbat.š. sodos
vanilinio cukraus mažas pakutis
truputis kokoso drožlių

Gaminimas: kiaušinius išplakame su cukrum ir vaniliniu cukrum, pridedam grietinę ir aliejų, paplakam, dedam miltus, sumaišytus su soda ir išmaišom. Nedideliam indelyje, nuplautas ir nusausintas razinas sumaišom su šaukštu miltų.Miltuotas razinas įmaišome į tešlą.
Į keksiukų formeles dedame popierines formeles ir beveik pilnas pridedam tešlos. Man išėjo 12 didesnių keksiukų. Keksiukus apibarstome kokoso drožlėmis ir dedame kepti į iki 200"C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 30 min.
Išimtus pravėsinam ant grotelių.
Labai skanūs keksiukai. Rekomenduoju visiems.


Receptas iš rusiško žurnaliuko "Самобранка".

11 komentarų:

  1. Kepiau pagal šį receptą, neskanūs. Gal sodos per mažai, o cukraus per daug. Nerekomenduočiau.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nežinau, miela Zuzana, Gal kažka ne taip padarėte, nes tikrai labai skanūs. Mano mamos mėgstamiausi.

      Panaikinti
  2. Ačiū už skanių paprastų, bet tikrai ne prastų keksiukų receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. puikūs keksiukai, geras receptas, AČIŪ! Jau kuris laikas pagal šį receptą kepu - ilgai išlieka minkšti, geras skonis. Tik aš vietoj razinų dalį tešlos padarau su gera kakava ir darau dvispalvius, o viršų šventėms puošiu šokoladiniu glajumi, riešutais irpan. Gaunasi super

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip smagu, kad patinka. Labai dziaugiuos, kad prisitaikete savo skoniui

      Panaikinti
  4. o kiek reikia kiausinius plakti, kol issimaiso gerai ar kol padideja ju turis?

    AtsakytiPanaikinti
  5. o kiek reikia kiausinius plakti, kol issimaiso gerai ar kol padideja ju turis?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveiki, norėčiau pasiteirauti ar sodos nereikia nugesinti?

    AtsakytiPanaikinti