2013 m. balandžio 14 d., sekmadienis

Bulviniai "abriedukai" (ežiukai)

Šis patiekalas lydi nuo vaikystės. Vadindavom visada abriedukais, kitur jie vadinami ežiukais. Tikriausiai visiems žinomas receptas, nors daug kur daromi tik iš miltų.



300 g virtų šaltų bulvių
1 nedidelis kiaušinis
geras žiupsnis druskos
~1.5 stiklinės miltų ( stiklinė - 250 ml)

Gaminimas: Bulves sumalam ar sutarkuojam burokine tarka. Mušam kiaušinį, beriam druskytę, išmaišom. Suberiam miltus, suminkom. Tešla turi nebelipti prie rankų, bet neturi būti labai kieta. Tešlą pasidaliname į kelias dalis, iš kiekvienos ant miltuoto paviršiaus suvoliojame volelį, jį sudaliname mažais gabalėliais ir vis pamiltuodami braukiam po vieną per kitą bulvių tarkos pusę.


Paprasčiausiai pridedam gabalėlį tešlos, lengvai spausdami nyksčiu, perbraukiam.
Taip padarytus abriedukus dedam į pasūdytą verdantį vandenį, kai užverda, paverdam 7 ar 10 min.


Išvirusius išgriebiame ir patiekiame su mėgiamu padažu.
Tinka ir spirgučiai, ir grietinė, tirpintas sviestas, grybų padažas ar dar koks, kokį labiau mėgstat.


2 komentarai:

  1. Atsakymai
    1. Tikrai taip, Oditėle. Nors savų neturiu, bet dukterėčiai visad stengiuos pagamint ką nors iš savo vaikystės. Buvo ir skanu, ir įdomu, o dar jei leisdavo padėt gaminti... Tad parodykime vaikams, kad yra ne tik picos, hamburgeriai, bulvytės fri ir čipsai ;D

      Panaikinti