2012 m. balandžio 12 d., ketvirtadienis

Kepta silkė su svogūnais, razinom ir riešutais

Ši silkutė, anot Vytenio Pauliukaičio, panaši į tą, kurią gamindavo Aleksandros Jacovskytės mama. Tikrai labai skani silkutė, verta dėmesio.

~1 kg silkės su galvom (aš šį kartą turėjau file aliejuje 800 g)
~1 kg svogūnų (dėjau 3 nemažas galvas)
2 saujos razinų
sauja pasmulkintų graikinių riešutų
1 arbat.š. cinamono (galima ir daugiau)
1 valg.š. medaus
1 valg.š. cukraus
1/2 stikl. actu parūgštinto vandens
1/2 stikl. aliejaus

Gaminimas: silkes išvalom ir pamirkom.Pamirkyti reikia jei ir nesūrios. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, silkes - norimo dydžio gabalėliais. Į nedidelę blėtelę susluoksniuojame: svogūnai, silkė, svogūnai, razinos, riešutai, cinamonas ir t.t. Dubenėlyje sumaišom medų, cukrų ir actu parūgštintą vandenį. Užpilame ant silkės, apšlakstome aliejum. Kepame iki 170"C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val., kol gražiai parausta - parunda. Valgome tik pilnai atvėsusią, geriau kitą dieną. Kai atvėsta, aš kiaura mentele sudedu viską į dubenį, prieš tai nuvarvindama.

7 komentarai:

  1. Nuostabaus skonio Kūčių patiekalas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pernai Kucioms gaminau sia silkute.Labai patiko.Radau zurnale ,,Zmones,,.Visiems rekomenduoju ,,Pauliukaicio silkute,,.Dabar kiekvienais metais pas mane ant Kuciu stalo bus sis patiekalas.Aciu Pauliukaiciui.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, nuostabi silkutė. Ja tikrai pasidalino Vytenis Pauliukaitis žurnale "Žmonės". Tik va išmoko jšį patiekalą iš a.Jacovskytės mamos, tad dėkot reiktų būtent jai ;))

      Panaikinti
  3. o ar šilta taip paruošta silkė neskanu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, zinokit, neragavau. Man kazkaip noris kad atsaltu ;)

      Panaikinti
  4. Sveiki, ar tikrai kepti 1 val.? Beatos psl. nurodyta kepti ir žemesnėje temperatūroje ir trumpiau. Įdomu, koks tas tikrasis receptas. Silkę kepate neuždengtą? Ačiū

    AtsakytiPanaikinti