2014 m. kovo 17 d., pirmadienis

Pyragėliai "Kasdieniniai"

Kažkada kažkur rastas receptėlis, bet gerokai pritaikytas savo skoniui. Paprasti, iš kasdieniškų produktų, bet tikrai negėda svečią pavaišint.


Tešlai:
300 g liesos varškės
160 g kepinių margarino
300 g miltų
1 valg.š. cukraus
žiupsnis druskos
Įdarui:
150 g virtos dešros ar kumpelio (galite panaudoti virtos ar keptos mėsos likučius)
100 g fermentinio sūrio
2 vidutinės virtos bulvės
1 virta morka
1 svogūnas
2 valg.š. grietinės
druska, pipirai, raudonėlis, muskatas
kiaušinio trynys aptepimui

Gaminimas: Į dubenį beriam miltus ir vis pamiltuodami sutarkuojam margariną burokine tarka. Rankomis patriname miltus su margarinu iki smulkių trupinių. Beriame cukrų, druską, dedame varškę ir užminkome tešlą. Tešlą apdengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą kol pasiruošime įdarą.
Įdarui dešrą ir sūrį sutarkuojam burokine tarka (jei dedame kumpelį ar mėsytę - smulkiai supjaustome), bulves ir morką supjaustome mažais kubeliais. Svogūną supjaustom smulkiai ir nuplikom verdančiu vandeniu.Viską dedame į dubenėlį, beriam druską, pipirus, raudonėlį, muskatus, dedame grietinę ir išmaišome.
Tešlą padaliname į 16 - 18 gabalėlių, padarome rutuliukus, iškočiojame apie 0.5 - 0.7 cm storio blynelius, dedame po šaukštą įdaro ir užspaudžiame trikampėliais. Pyragėlius sudedam  į kepimo popierium išklotą blėtelę, patepam kiaušinio tryniu, sumaišytu su trupučiu vandens, apibarstome mėgiamom žolelėm. Dantų krapštuku praduriame po vieną skylutę, kad kepant būtų pro kur išeiti garui. Kepame iki 225"C įkaitintoj orkaitėj apie 20 min, kol gražiai apkepa.
 Labai skanūs, sultingi pyragėliai. Tiks ir prie sultinio, ir prie arbatos. Mes valgėme užgerdami kmynų arbata, labai tiko.
Pamėginkite, nesigailėsit. Su įdaru varijuokite kaip sugalvosit, ar kaip jums labiau patinka.
Skanaus!                

4 komentarai:

  1. Sveiki. Pirmiausia noriu pasakyti, kad bandeles tikrai labai skanios! Labai patiko receptas, o labiausiai nustebino idaras. Kai idare pamaciau virta morka ir virta bulve (kurios veliau atsidurs teslos/pyragelio viduje), suabejojau ar bus skanu. Bet labai jumis pasitikiu ir mane jas pabandyti priverte jusu sakinys 'pameginkite, nesigailesite'. :-) Nesigailejau ne tik as, bet ir visa mano seima bei sveciai. Labai skaniai iskepe tesla, jusu pasiulytas idaras irgi nuostabus. Man labai patinka jusu skonis ir jusu siulomi recepta. Aciu. :-)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Giedre, dėkui už gražius žodžius, labai jau čia mane prigyrėte. Labai džiaugiuos, kad jums patiko šie paprastučiai pyragiukai. Jie tokie - atrodo nieko ypatingo, o išeina labai skaniai. Bet kaip sako, juk "Genialumas - paprastume", juk kartais kažką jau tokio ypatingo stengies daryt, produktai brangiausi, o nieko gero neiseina ;)

      Panaikinti
  2. Uoj siandien isbandytas:) Bandeles labai skanios, minkstuteles, trapios,keistas idaras, del to uzsimaniau isbandyti, tikrai skanu:) Man jos skaniausios saltos:) vaikai aisku nelabai, bet mes su vyru tai suslamstem:)Labai skani tesla:)idara galima deti bet koki:)
    Kadangi liko idaro, tai tuoj kepsiu pica:)
    Ir vel gi aciu labai Inute:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jolanta, jau tikriausiai neliko Jūsų neišmėgintų receptų ;) Smagu turėt tokią sekėją ;)

      Panaikinti