2014 m. kovo 18 d., antradienis

Stirnienos file daržovėse

Tikrai nedažnai pasimėgaujam žvėriena, bet kokio gyvūno esu ragavus, man patinka visi. Ir šerno, ir stirnos, ir bebro, ir zuikio mėsytė yra nuostabi.
Stirnienos file gavau dovanų iš pusbrolio modžiotojo kartu su paruošimo patarimais. Pasirodo ši dalis gaminant netinkamai labai išsausėja, tad reikia gudrybių išlaikyti ją sultingą. PAVYKO ;)
Buvo labai skanu, tiesiog tirpo burnoje, tad dalinuos, gal kam pravers.


Stirnienos file
3 didesnės morkos
1 didelis svogūnas
medžiotojų prieskoniai
čiobrelis
kalendra malta
druska
gabalėlis fermentinio sūrio
majonezas
2 valg.š. alyvuogių aliejaus

Gaminimas: file supjaustome piršto storio gabalėliais, truputį pamušam, subarstom medžiotojų prieskoniais ir paliekam pora valandų pasimarinuoti.
Morkas sutarkuojam burokine tarka, apibarstom druska, kalendra, pilam aliejų ir išmaišom. Morkas sudedam į blėtele, padarydami iš jų nors piršto storio "kilimėlį". Ant morkų išdėliojame mėsytę, patepam majonezu (nereikia dėti labai daug), pabarstom čiobrelių (nebūtinai) ir užklojam labai plonai supjaustytais svogūno griežineliais (man išėjo du sluoksniai svogūno). Dabar apiberiam smulkiai tarkuotu sūriu (nedaug), įpilam truputį vandens


Aplink galime apdėlioti paprieskoniuotais bulvių ketvirčiais. Viską kepame iki 200"C įkaitintoje orkaitėje 40 - 50 min.


 Taurė vyno ir nuostabūs pietūs.
Tai tikrai nėra kažkas ypatingo, bet labai skanu.

2 komentarai:

  1. Labai skanu,jau karta dariau,rytoj vel kepsiu,mesyte tikrai tirpsta burnoje.Rekomnduoju visiems zverienos myletojams.

    AtsakytiPanaikinti