2014 m. kovo 11 d., antradienis

Bulvių - žirnių košė

Senai turėjau nusipirkus žirnių dribsnių ir nesugalvodavau ka su jais padaryt. kažkur buvau skaičius apie tokią košę, tik su žirniais, bet ten daug laiko užima, reik pažaist, tad nusprendžiau padaryt greitesnį ir paprastesnį variantą. Ir, nepatikėsit, išėjo labai skani, švelni košė.
Siūlau pabandyt ;)


5 vidutinės bulvės
250 ml žirnių dribsnių ( naudojau "Fasmos" 2 - 3 min )
250 ml pieno
gabalėlis sviesto
druska, krapai

Gaminimas: Bulves nulupame, nuplauname, supjaustome, beriame į puodą, užpilame vandeniu, kad tik apsemtų, beriame druskos ir verdame kol suminkštės. Kai bulvės išverda, pilame pieną (vandens nupilti nereikia), užverdame, beriame žirnių dribsnius, dedame sviestą ir pamaišydami paverdame apie 5 min. Išjungiame ir palaikome uždengtą dar 5 min. Tada atidengiame ir suplakame elektriniu maišytuvu (mikseriu ), įberiame šviežių ar šaldytų krapų. Galime tiekti.
Košė nesigauna visiškai vientisa, joje truputį jaučiasi žirnių gabalėliai, bet jie minkštučiai. Jei patinka, galima gardinti spirgučiais.
Mes valgėme tokią, užgerdami kefyru. Gaunas labai skani vakarienė. Manau, tiktų ir garnyrui.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą