2014 m. kovo 12 d., trečiadienis

Kefyre marinuota ir kepta vištytė

Suradau šį receptuką rusiškam puslapyje facebook'e " Вкусные шедевры ". Išbandžiau dar vasdarą, po to buvo dar keletas kartų, bet tik šį kartą suspėjau nufotografuoti. Labai skani, sultinga vištytė.


1 višta ( kuo didesnė ;))
700 - 800 ml kefyro
česnako, baziliko, druskos, mėgiamų prieskonių ( naudojau maltus juoduosius ir kvapniuosius pipirus, chmeli suneli, muskatą, truputį kario )

Gaminimas: vištytę nuplaunam, nusausinam, supjaustom gabalėliais. Norimą kiekį česnakų nuvalom, sukapojam, beriam ant jų druską, pipirus ir kitus prieskonius, išmaišom. Šiuo mišiniu gerai įtrinam vištytę ir paliekam pastovėt pora valandų. tada viską užpilam kefyru, išmaišom ir dedam į šaldytuvą nors per naktį.
Orkaitę įkaitinam iki 200"C. Į blėtelę dedam vištytę ir supilam visą kartu buvusį kefyrą, dabar dar apibarstau pikantiškais "Baivos" prieskoniais.


Taip paruoštą vištą kepam apie valandą, kelis kartus palaistom susidariusiu skysčiu.
Iškepa labai sultinga, įdomaus skonio, kvapni vištytė.
Skanaus!

Noriu parekomenduoti jums Baivos prieskonius. Geros pakuotės, jokio skonio stipriklio, prieinama kaina. Jei dar kas neatradote, rekomenduoju


Jų chimi churi ir chmeli suneli naudoju jau nuo senai ;)

6 komentarai:

  1. Man patiko, kad višta-kuo didesnė :D Bandysim.
    Aš "Baivoj" jau keletą metų prieskonius, arbatą perku. Niekur kitur nebesidairau :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. kur pirkti šiuos prieskonius, nes aš tokių nesu mačius? tai firminė parduotuvė?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Taip, firminė "Baivos" parduotuvė. Aš perku parduotuvėje, įsikūrusioje prekybos miestelyje "Urmas", 19 salėje (iškart prie įėjimo, šalia daržovių, atitverta stiklinėm sienom nuo pagrindinės salės). Kaip tik šiandien ten buvau :)
    Taip pat parduotuvė yra "Urme" 11 salėje, 3 vietoje. Naujai atsidarė Laisvės alėjoje ir, jei neklystu, Vilijampolės turguje yra. Gal dar kažkur, tik nežinau. Aš visada 19 salėje lankausi, tenkina asortimentas, o ir labai maloni pardavėja ten yra :)
    Man ten-rojus :)
    Ot reklamos pavariau :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dar atsidarė ir Laisvės alėjoje, prie teismo. Kadangi netoli dirbu, tai turbūt tuoj priklausomybė išsivystys, nes negaliu ten neužeit ;)
      Julija, kuo didesnė višta tam, kad ji kažkur labai greit prapuola ;) Bent jau mūsų šeimoje - vištiena mėgiamiausia ;)

      Panaikinti
    2. Oi, nepamačiau kad Laisvės alėja jau paminėta.

      Panaikinti
    3. o, ačiū, tikrai labai išsamiai ;)

      Panaikinti