2014 m. sausio 28 d., antradienis

Avižinukai su priedais

Paprastučiai, greit pagaminami, traškūs ir labai skanūs.


3 stikl. avižinių dribsnių ( stiklinė 250 ml)
3 kiaušiniai
 250 g. kepinių margarino
1 stikl. cukraus
1 arbat.š. su kaupu kepimo miltelių
4 valg.š. su kaupeliu miltų
2 valg.š. saulėgražų
2 valg.š. sezamo
2 vag.š. avižinių dribsnių
2 valg.š. kokoso drožlių
2 saujos razinų

Gaminimas: 3 stiklines dribsnių susmulkiname elektriniu smulkintuvu. Į dribsnius beriame cukrų, mušame kiaušinius ir išmaišome. Supilame išlydytą  pravėsintą margariną, išmaišome gerai. Pabaigoje įmaišome su miltais sumaišytus kepimo miltelius, nesmulkintus dribsnius, saulėgražas, sezamą, kokosą, razinas. Į blėteles, išklotas kepimo popieriumi dedame po kupiną šaukštelį masės. Tarp sausainių paliekame nemažus tarpus, nes kepant jie plečiasi. Kepame iki 190"C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min, kol gražiai parunda.
Skanaus ;)


Rėmiausi receptu iš rusiško žurnaliuko "Скатерть - самобранка".

13 komentarų:

  1. Cha, beveik identišką receptą esu pati sugalvojusi gal prieš 3 metus, tik be kepimo miltelių ir minimaliai sviesto :) Žinau, kad šitie tai jau labai, labai!
    Nuodėmė arklio metais tokių nekept :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na jie visi labai panašūs. Aš ankščiau kepdavau truputį kitokius, nesmulkinami dribsniai buvo ir riebalų mažiau. Bet šie tikrai fainučiai, negėda ir svečią vaišint.

      Panaikinti
  2. Jūs puiki šeimininkė :) Jau išbandžiau ne vieną Jūsų receptą. Jie lengvai pagaminami, produktai paprasti, kiekvienai šeimininkei žinomi. Labai dažnai atsiverčiu Jūsų puslapį ir vis laukiu kuo dar pradžiuginsite.

    Ačiū Jums.
    Pagarbiai,
    Jūratė

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Jūrate, net išraudau nuo pagyrų. Visos mes puikios šeimininkės, aš tik iš tų, kurios nemėgsta visokių ištaigingumų. Man patinka viskas, kas žemiška ;)

      Panaikinti
    2. Gal Jūs turite išbandžiusi kokių žemiškų receptukų su jūros kopūstais. Būčiau labai dėkinga.
      Pagarbiai,
      Jūratė

      Panaikinti
    3. Jūrate, labai gaila, bet negaliu jūsų pradžiuginti. Aš prie jų tik bandau priprasti, tai paragauju jau pagamintus iš parduotuvės ;) Sunkiai susidraugauju su jūros gyviais ir augalais. Tik žuvytę labai mėgstu ;)

      Panaikinti
  3. Labai ačiū Jums už receptukus. Jūs tikrai puiki šeimininkė. Tik norėčiau paklausti, ar niekada nedraugavote su Facebook'u. Būtų malonu, jei Jūsų blogą galėtume "palaikinti" ir apie visus Jūsų šedevrus greičiau sužinotume. Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aušra, ačiū už pagyras, bet už mane puikesnių labai daug ;) Na tinklaraščiui facebook'o nesu sukurusi. Ten esu tik asmeniškai. Bijau, kad visur nesuspėsiu ;))

      Panaikinti
  4. Kepiau avižinius sausainius ,geras receptas.Pasidalinau jūsų receptu ir su kaimyne,taip pat liko patenkinta.Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jums, Rena,ačiū, kad kepate ir dalinatės ;) Džiaugiuos, kad patiko

      Panaikinti
  5. Gal galite parašyti kaip gaminate zagarėlius.Aš labai mėgstu išsipūtusius .Jeigu kokį receptuką žinote prašom parašyti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Rena, pažiūrėkite skiltyje "Spurgos - žagarėliai", esu ten įdėjusi tuos, kuriuos labiausiai mėgstame. Gal ir jums patiks

      Panaikinti
    2. Rena, aš pavadinusi auselėmis, nes mes taip juos vadinam ;)

      Panaikinti