2013 m. lapkričio 17 d., sekmadienis

Varškės - moliūgo tyrės kukulaičiai


450g varškės
2 valg.š. su dideliu kaupu moliūgo tyrės
1 kiaušinis
1 valg.š. cukraus
3 valg.š. manų
8 valg.š. miltų ( su vidutiniu kaupeliu)
truputis druskos

Gaminimas: Dubenyje ištriname varškę, kiaušinį, moliūgo tyrę ir cukrų. Įmaišome manus. Sudedame miltus ir suminkome tešlą. Dideliame puode užverdame vandenį su trupučiu druskos. Drėgnomis rankomis darome maždaug graikinio riešuto dydžio kukulaičius ir suleidžiame į verdantį vandenį. Iškilusius paverdame apie 10 min.
Išgriebiame kiaurasamčiu ir patiekiame karštus, aplietus grietine ir apibarstytus cukrum.
Paprasta ir skanu, minkštučiai, tiesiog tirpsta burnoje.

3 komentarai:

  1. Skaitau... ir vis skaitau Jūsų receptus... Viskas skanu ir tikrai tinkama kiekvienai lietuviškos dūšios šeimininkei.. Bet va pasakykit - moliūgo tyrė - virta? trinta? per burokinę tarką tarkuota žalia? Kokia ji?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Skaitau... ir vis skaitau Jūsų receptus... Viskas skanu ir tikrai tinkama kiekvienai lietuviškos dūšios šeimininkei.. Bet va pasakykit - moliūgo tyrė - virta? trinta? per burokinę tarką tarkuota žalia? Kokia ji?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Inga, labai atsiprašau, buvau neteisingai įvedus nuorodą, pataisiau. Recepte užėjus ant kita spalva parašyto žodžio "tyrės" ir paspaudus, jums atidarys receptą kaip ją pasigaminti. O jei trumpai - moliūgą supjaustau gabalais, kepu orkaitej kol suminkštėja, pravėsinu, sublenderiuoju ir į dėžutes. Jei visos greit nereiks, užšaldau. Jei labai sultingas, sublenderiuotą dedu į rėtį kad nuvarvėtų. dar kartą atsiprašau, kad turėjot nepatogumų dėl mano kaltės ;)

      Panaikinti