2013 m. spalio 4 d., penktadienis

Triaukštis obuolių pyragas

Ruduo...
Krinta pavieniai lapai, kas rytą už lango žvilgsnį paglosto parridenti moliūgai, oras vėsta, rūkuoti rytai kvepia grybais...
Ruduo...
Taip ir noris, kad namai kasdien kvepėtų obuolių pyragais...


2  nedideli kiaušiniai (M dydžio)
3 valg.š. grietinės
1.5 valg.š. tirpinto sviesto
1 valg.š. cukraus
300 g miltų
Įdarui:
~ 5 - 6 dideli obuoliai
3 valg.š. cukraus
1.5 arbat.š. cinamono
3 arbat.š. skysto medaus
50 g sviesto (lydyto, iš čia paimame ir tešlai)

Gaminimas: Iš kiaušinių, grietinės, cukraus, sviesto ir miltų suminkome nekietą tešlą ir padedame į šoną, kol pasiruošime obuolius įdarui. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome skiltelėmis.
Tešlą padaliname į 4 dalis, bet viena jų turi but didesnė, apačiai.


26 cm skersmens atidaromą kepimo formą išklojame kepimo popierium. Ant miltuoto paviršiaus kočiojame didžiausią gabalėlį. Jį dedame į blėtelę, padarydami kraštelius


Tešlą patepame lydytu sviestu, sudėliojame obuolių skilteles, užbarstome šaukštu cukraus, puse šaukštelio cinamono ir apšlakstome šaukšteliu medaus


Kočiojame antrą tešlos gabalėlį, dedame ant obuolių ir prispaudžiame prie kraštelių, tepame lydytu sviestu, dedame obuolius, barstome cukrum, cinamonu, šlakstome medumi.
Tada kočiojame trečią gabalėlį, dengiame obuolius, prispaudžiame, tepame lydytu sviestu ir t.t.
Paskutiniu iškočiotu tešlos gabalėliu dengiame obuolius, prispaudžiame ir viduryje išpjauname nedidelę skylutę, patepame lydytu sviestu


Tokį triaukštį gražuolį šauname į iki 180"C įkaitintą orkaitę. Kepame 40 - 50 min.


Iškepusį ir truputį pravėsintą apibarstome miltiniu cukrum.
Jei valgysite šiltą, galite patiekti su ledais.
Tikrai labai skanus pyragas...

Receptas užmatytas kažkuriam rusiškam tinklaraštį, tik jau nepamenu kuriam.

12 komentarų:

  1. Atsakymai
    1. Oho, aš metus receptą pralaikiau, kol jam subrendau ;) Smagu, kad sudomino

      Panaikinti
  2. Na aš ne rytoj, bet kai tik parsivešiu obuolių iš Mamos. Labai patraukliai atrodo - man iš vaizdo į štrudelį panašu, tik be vyniojimo vargo. O kaip skonis? lyginant su štrudeliu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na gal šiam storesni tešlos lapeliai gaunas, štrudelio tai jau super ploni, bet man tikrai patiko. O kadangi, valgė ir keturmetis berniukas, labai retai ką nors ragaujantis, ir dar sake , kad labai skanu, tai buvo didžiausias įvertinimas ;)
      Jei prapjauti dar šiltą, manau labai tiktų su ledais ;)

      Panaikinti
  3. Tobulas obuoliu pyragas :) aciu uz recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai geras, greitas ir skanus pyragas!!!! Aciu Jums uz puikius ir lengai pagaminamus receptus!!!!! Kiek teko isbandyti, visi labai geri, Aciu dar karta!!!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laura, dėkui už gerus žodžius. Labai smagu, kad lankotės ir kad patinka ;)

      Panaikinti
  5. super!!!jau tiek jusu isbandzius:ir skareles su rabarbarais ir draugyste,o dabar si pabandziau.nelikau nusivylusi ir si karta:)aciu uz puikius receptukus ir issamu paaiskinima kaip juos ruosti:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Neringa, pradžiuginot ;) Dziaugiuos, kad patiko ;)

      Panaikinti
  6. Ačiū už receptą! Man nepavyko tešla, net nepavyko tinkamai iškočioti, todėl sumažinau sluoksnių skaičių, tačiau pyragas iškepė labai skanus :)

    AtsakytiPanaikinti