2013 m. spalio 31 d., ketvirtadienis

Sviestinis obuolių pyragas

Labai labai gardus pyragas. Kepkime obuolių pyragus, dabar pats tinkamiausias laikas, nes dar pora savaičių ir reiks pradėt ruoštis gražiausioms žiemos šventėms.


200g sviesto
2/3 stikl. cukraus (stiklinė - 250 ml)
200 ml grietinės
5 kiaušiniai
2 stikl. miltų
1 valg.š. kepimo miltelių
~ 8 obuoliai ( nuvalyti, supjaustyti skiltelėm)
miltinio cukraus apibarstymui

Gaminimas: Kiaušinius atskiriame. Trynius išplakame su cukrum iki baltumo, sudedame grietinę, išlydytą sviestą, gerai išmaišome. Įmaišome miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir iki standžių putų išplaktus baltymus. Tešlą pilame į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą blėtelę, tankiai prismaigstome obuolių skiltelių ir šauname kepti į iki 180"C įkaitintą orkaitę. Kepame 40 - 50 min, kol gražiai parunda ir įsmeigus pagaliuką, jis lieka sausas.
Atvėsusį apibarstome miltiniu cukrum .
Belieka išsivirti kavos...
Receptas prieš kelis metus nurašytas iš kažkokio žurnalo.

6 komentarai:

  1. Sveiki, labai dziaugiuosi atradusi Jusu bloga. Jis nuostabus. O kokie receptukai!!!!!!!!!! - dauguma man primine vaikyste, mano Mociute. Ir rugstyniu sriuba su kiausiniu, ir rabarbaru patiekalai, kompotas, kepeneliu pastetas , kakorai ir dar daug daug Jusu patiekalu buvo mano vaikystes skonis ir kvapas...nuostabu... Vaje... Inut, gyvuokit-kelkite vis daugiau receptuku :))) nuo siandien busiu Jusu gerbeja ir sekeja. Aciu, kad esate...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū labai, net išraudau tiek liaupsių sulaukusi. Man tikrai malonu, kad Jums patinka. Niekada negalvojau sulaukti populiarumo tokiais paprastais receptukais šiais hamburgerių ir užkandėlių laikais (aš tikrai ne prieš tokį maistą). Tik manau, kad taip smagu palepinti vaikus kokiais abriedukais, kukuliukais ar varškėtukais. Gal ir jie, prisiminę mūsų kepamus blynelius, kada nors keps savo vaikams, ar kaip didžiausią turtą karta iš kartos perdavinės močiutės kepto pyrago receptą.

      Panaikinti
  2. Tikrai taip...siais ivairiu receptu gausybes laikais tokie kaip Jusu yra vertybe. Visada suklustu kai zmogus pasako recepta ir priduria-tai mano mamos, mociutes receptas. Gerbiu toki zmogu...
    Juk tikriausiai kiekvienas zmogus atsimena is vaikystes savo seimos patiekalus. Deja likimas taip surede, kad jau neturiu nei Mociutes nei Mamos,bet prisiminimuose as valgau tuos vaikystes patiekalus, uzuodziu ju kvapa. Stengiuosi ju nepamirsti ir tikiuosi ateityje perduoti juos savo Dukrai.
    Uzsukus i Jusu bloga-atgime mano prisiminimai-truputi net keista, kad radau labai daug patiekalu kuriuos gamino mano seimos moterys.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai visiškai nieko keisto, tada žmonės taip pat dalinosi receptais. Mano močiutė ir mama visada bandydavo ką nors naujo. Močiutė visada gamindavo naminius makaronus, net juos džiovindavo, ir tikrai skanesnių nevalgius. Dabar, žinoma jau nepajėgia, tad ir noris kažkaip tai įamžint, įtvirtint, aišku pridedant kažką savo, galbūt patobulinant. Kažkaip pastebiu, kad žmonės sugrįžta prie gaminimo namuose vis labiau, jau nesitenkina vien pusgaminiais.
      Tikėkimės kad po kokių 50 metų viryklių nepakeis kokie nors automatai ;))
      Ačiū Jums kad esate...

      Panaikinti