2013 m. rugpjūčio 6 d., antradienis

Nuostabus cukinijų keksas su citrina ir mėtomis

Tikrai nuostabus. Tokio rezultato net nesitikėjau, labai džiaugiuos nusprendus jį išmėgint.
Kvapnus, citrininio skonio su vos juntamu mėtų dvelksmu, minkštutis, purutis ir drėgnas.


400 g miltų
1 pakutis kepimo miltelių ( 2 kaupini šaukšteliai)
žiupsnis druskos
2 kiaušiniai
125 g sviesto
40 ml aliejaus
200 g cukraus
citrina
400 g cukinijos
2 valg.š. kapotų šviežių mėtų lapelių

Gaminimas: Sviestą išlydome. Kiaušinius suplakam su cukrum ir druska, įmaišom nekarštą sviestą, aliejų. Į šią masę dedam nutarkuotą geltonąjį citrinos sluoksnį ir įpilam 3 arbat.š. citrinos sulčių, išmaišom. Cukiniją sutarkuojam burokine tarka, lengvai tarp delnų nuspaudžiam, įmaišom į tešlą, pridedam mėtų lapelius. Pabaigoje įmaišom miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Kekso formą išklojam kepimo popierium, pilam tešlą, išlyginam ir kepam iki 190"C įkaitintoje orkaitėje 50 - 60 min. Atvėsinam ant grotelių.
Pasakiškai skanus ir lengvai pagaminamas.
Rekomenduoju ;)


Šaltinis čia.
Na ir nedideli pakeitimai ;))                                                                                                                    

5 komentarai:

  1. Atsakymai
    1. Jolanta, tikrai verta. Mano šeimyna jau vėl reikalauja.

      Panaikinti
  2. Kepiauuu, o jau kvapas ir skonis nuo mėtųųų, superrr. Tik tešla gavosi per skysta, matyt cukinija pernokus, dadėjau miltų trupučiuką. Ačiū, Ina, už receptą ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki,kokio tirštumo turi gautis tešla?Naudojau speltos miltus,man gavosi sausokas keksas.

    AtsakytiPanaikinti