Tikrai nuostabus. Tokio rezultato net nesitikėjau, labai džiaugiuos nusprendus jį išmėgint.
Kvapnus, citrininio skonio su vos juntamu mėtų dvelksmu, minkštutis, purutis ir drėgnas.
400 g miltų
1 pakutis kepimo miltelių ( 2 kaupini šaukšteliai)
žiupsnis druskos
2 kiaušiniai
125 g sviesto
40 ml aliejaus
200 g cukraus
citrina
400 g cukinijos
2 valg.š. kapotų šviežių mėtų lapelių
Gaminimas: Sviestą išlydome. Kiaušinius suplakam su cukrum ir druska, įmaišom nekarštą sviestą, aliejų. Į šią masę dedam nutarkuotą geltonąjį citrinos sluoksnį ir įpilam 3 arbat.š. citrinos sulčių, išmaišom. Cukiniją sutarkuojam burokine tarka, lengvai tarp delnų nuspaudžiam, įmaišom į tešlą, pridedam mėtų lapelius. Pabaigoje įmaišom miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Kekso formą išklojam kepimo popierium, pilam tešlą, išlyginam ir kepam iki 190"C įkaitintoje orkaitėje 50 - 60 min. Atvėsinam ant grotelių.
Pasakiškai skanus ir lengvai pagaminamas.
Rekomenduoju ;)
Šaltinis čia.
Na ir nedideli pakeitimai ;))
Kepsiuuuuu ;))
AtsakytiPanaikintiJolanta, tikrai verta. Mano šeimyna jau vėl reikalauja.
PanaikintiKepiauuu, o jau kvapas ir skonis nuo mėtųųų, superrr. Tik tešla gavosi per skysta, matyt cukinija pernokus, dadėjau miltų trupučiuką. Ačiū, Ina, už receptą ;)
AtsakytiPanaikintiNa va, labai džiaugiuos. Tikrai geras keksas ;))
PanaikintiSveiki,kokio tirštumo turi gautis tešla?Naudojau speltos miltus,man gavosi sausokas keksas.
AtsakytiPanaikinti