2012 m. balandžio 2 d., pirmadienis

Bezdžionėlių duona (Monkey bread)

Pamačiusi pas Bea supratau, kad tai turi būt nežemiškas kepinėlis. Taip ir yra. Ranka pati nevalingai jo siekia, o atsikandus, užvaldo cinamoninė palaima. Labai skanu!!!!!!!!!!!!

1 puodelis - 237 ml
110 g sviesto
1 puodelis pieno
1/3 puod. vandens
1/4 puod. cukraus
3 ir 1/4 puod. miltu
1 arbat.š. druskos
30 g šviežių mielių
Apvolioti:
1 puodelis rudo cukraus (dėjau baltą, ir man prireikė daugiau)
2 arbat.š. cinamono (prireikė daugiau)
220 g tirpinto sviesto (sunaudojau gal tik pusę)

Gaminimas: mieles ištriname su šaukštu cukraus ir dedame į šoną. Ištirpiname sviestą, pilame pašildytą pieną, vandenį, druską, likusį cukrų, išmaišome. Tada pilame mieles ir visą mišinį supilame į išsijotus miltus. Užminkome tešlą, kai jau nebelimpa prie dubens sienelių, verčiame ant truputį miltuoto paviršiaus ir gerai minkome, kol tašla pradeda blizgėti, tampa glotni ir maloni. Tada vėl dedame į dubenį, apdengiame ir leidziame pakilti. Tešla turi padvigubėti.
Pakilusią tešlą išminkome, iškočiojame į keturkampį, supjaustome į 8 dalis skersai ir 8 išilgai, turi gautis 64 gabalėliai. Juos suvoliojame į kamuoliukus.
Kiekvieną kamuoliuką vilgome į tirpintą sviestą ir voliojame cukraus ir cinamono mišinyje, tada dedame į kepimo formą(nepadarykite mano klaidos, nedekite i formą išimamu dugnu, nes kepant pradėjo bėgti). Kai sudedame visus kamuolėlius, formą dedame į šiltą vietą pakilti. Maždaug 60 minučių.
Kai bezdžionėlių duona pakyla, šauname ją į iki 180"C įkaitintą orkaitę ir kepame 45 - 55 min.
Kai iškepa, truputį pavėsinam formoje, o po to išverciam į lėkštę. Dar truputį pavėsinam, ir einam mėgautis.
Pasakiškai gardu. Receptas iš braškės su pipirais.

5 komentarai:

  1. Labai geras, dingo akimirksniu!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mums ir labai patiko. Dziaugiuos. Cinamono megejams cia rojus ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Džiaugiuosi, kad patiko ir pasisekė :). Gėris tos kalorijos - gėris tiesiog :). Cukrus, sviestas, cinamonas, ai bala nematė, ar ne? :). Juk taaaaaaaaaip skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tikrai taip. Juk ir valgai ne kasdien. O,kadangi as ir taip ne sakaliukas, tai man nieks nebaisu ;D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tikrai skanus, idomus pyragas - bandelės :) man sviesto irgi prireike maziau nei 220 gr., o cukraus pritrukau - labai jau tie teslos rutuliukai puikiai voliojasi cukraus ir cinamono misinyje ir daug jo "suvalgo" :D bet uz tai labai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti