2012 m. kovo 18 d., sekmadienis

Morkų tortas

Atėjo eilė ir šitam gražuoliui. Buvau jį nusižiūrėjus kai tik pasirodė, dar kai net nesvajojau apie savo tinklaraštį. Kadangi tortų šiaip sau nekepu, tai vis laukiau progos, o, kadangi, mano tėtis kovinukas,tai ta proga ir atėjo. Na torčiukas iš tikrųjų geras, nesitikėjau, nors pagyrų daug perskaičiau. Sodraus skonio, drėgnas ir tikrai skanus, pabandyti verta. Manau tikrai dar kepsiu. Receptą skolinaus čia.

stiklinė - 250ml
2 stiklinės miltų
2 arbat.š. kepimo miltelių
2 arbat.š. sodos
2 arbat.š. cinamono
žiupsnelis druskos
3 stiklinės tarkuotų morkų (tarkavau per smulkesnę nei burokinė)
150 g lazdyno riešutų (kapotų)
100 g kokoso drožlių
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė aliejaus
4 kiaušiniai (didesni)

Gaminimas:viename dubenyje sumaišome išsijotus miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską. Kitame - tarkuotas morkas, lazdyno riešutus ir kokosą. Į didesnį dubenį supilam aliejų ir cukrų ir plakam kal pradės darytis vientisa masė, tada po vieną mušam kiaušinius, vis gerai išplakam. Į aliejaus, cukraus, kiaušinių masę suberiam miltų mišinį ir išmaišom, bet nepermaišom. Kai jau nebus matyt sausų miltų, įmaišom morkų - riešutų mišinį. Viską gerai išmaišom ir padalinam į 3 dalis. 25 cm blėtelę išklojam kepimo popieriumi, kraštus patepam sviestu, krečiam dalį tešlos, kepam iki 170"C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min. Ar iškepęs biskvitas patikrinam pagaliuku. Taip iškepam visus tris. Ataušinam.
Kremas:
500 g varškės (aš dėjau kreminę)
~1 stiklinę cukraus
vanilino mažas pakelis
400 ml grietinėlės
citrinos žievelės ir sulčių pagal skonį
 Gaminimas: varškę išplakam su cukrum ir vaniliniu cukrum, pridedam išplaktą grietinėlę, citrinos ir išmaišom.
Surenkam tortą: paplotis - kremas, paplotis - kremas, paplotis - kremas. Šonų galima ir netepti. Čia jau kaip kam labiau patinka. Papuošiam kaip norim, galima paprasčiausiai apibarstyti kapotais riešutais. Pastatom į šaldytuvą nors nakčiai.
Ragaujam su pasimegavimu.
Tortas išeina didžiulis. Kitą kart bandysiu didesnėje formoje ir dėsiu daugiau varškės.

10 komentarų:

  1. Ačiū už paprastus ir skanius tortų recept0kus.

    AtsakytiPanaikinti
  2. O kokiu kremu aptepete pati torta?kaip ji galima puosti?dekoju

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš tuo pačiu, kur pertepiau, bet galima ir plakta grietinėle, baltymų kremu ar kokiu kitu, jūsų mėgiamu. O puoškite kaip tik sugalvojate, vaisiais ir uogom, laistykite tirpintu šokoladu, čia jau pagal jūsų galimybes ir fantaziją ;)

      Panaikinti
  3. Dekoju..o jei noreciau, kad iseitu du tortukai, tai gal reiktu is 1,5 dozes kepti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na sis tortas toks nemazas, tai is 1.5 porcijos iseitu 2 normalaus dydzio manau ;)

      Panaikinti
  4. Nuostabus gavosi...tik reiketu daugiau varskes kremo ir gal mazai palaikiau pertepusi, nes kiek sausokas biskvitas..bet kepsiu antra kart tikrai..Aciu labai... :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. išbandžiau, kad kepant didesnėje formoje gaunas plonesni biskvitai ir greiciau sudrėksta. Visada laikau nors per naktį, o kremo ir man daugiau noris ;)

      Panaikinti
  5. Labai džiaugiuosi atradusi jūsų svetainę,radau daug naujų puikių receptų kuriuos būtinai iš bandysiu.Širdingas jums AČIŪ,ir sėkmės jums.<3

    AtsakytiPanaikinti