2012 m. kovo 26 d., pirmadienis

Šokoladinis burokėlių pyragas

Jau du metai šis receptas neduoda man ramybės. Pagaliau prisijaukinau ir pabandžiau. Ir tikrai patiko !  Jei kas būtų tokiu pavaišinęs, tikrai nebūčiau pagalvojus, kad jame yra burokėlių...

250 g virtų burokėlių
70 - 90 g kakavos
3 kiaušiniai
9 valg.š. pieno
9 valg.š. aliejaus
9 valg.š. cukraus
9 valg.š. su kaupu miltų
1 arbat.š. kepimo miltelių
1 arbat.š. gesintos sodos

Gaminimas: burokėlius sutarkuojame smulkia trintuve (smulkesne nei burokinė). Kiaušinius išplakame su cukrumi, pienu ir aliejumi. Sudedame burokėlius, išmaišome. Beriame išsijotus, su kakava, kepimo milteliais ir gesinta soda sumaišytus miltus.Gerai išmaišome iki vientisos tešlos. Pilame į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą blėtelę ir kepame iki 180"C įkaitintoje orkaitėje 35 - 40 min.
Iškepusį pyragą galima apipilti tirpintu šokoladu arba citrininiu glajumi.
Toks tikrai šokoladinis, drėgnas ir skanus.

Receptas iš žurnalo "Virtuvė" 2010 nr.3

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą