2012 m. kovo 11 d., sekmadienis

Bulvės, įdarytos malta kalakutiena

10 didelių bulvių
600 g maltos kalakutienos
1 svogūnas
1/2 didelės paprikos
2 valg.š. majonezo
mėgiami prieskoniai, pipirai, druska
gabalėlis fermentinio sūrio (apie 100 - 150 gramų)

Gaminimas: bulves nulupame, nuplauname, perpjauname pusiau, palyginame puselių apačias (apvaliąją dalį) kad stabiliai stovėtų ir išskobiame duobutes peiliuko ar šaukštuko pagalba. Taip paruoštas puseles truputį pabarstom bulvių prieskoniais.
Svogūną smulkiai supjaustom ir pakepinam su trupučiu sviesto, atvėsinam. Papriką supjaustom nedideliais kubeliais. Į maltą kalakutieną beriam prieskonius, pipirus, druską, papriką,dedam svogūnus ir majonezą, viską gerai išmaišom. Į išskobtas bulves pridedam įdaro su kaupeliu, gražiai aplyginam, dedam į aliejum truputį pašlakstytą blėtelę, įpilam vandenuko ir dedam kepti į iki 220"C įkaitintą orkaitę. Po pusvalandžio sumažinam karštį iki 200"C. Stebime, kad nepradėtų degti, jei vanduo išgaruoja, reik įpilti verdančio. Kai bulvytės suminkštėja (patikrinu šakute), apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar pakepame apie 5 - 10 min.
Aš dar dariau padažiuką:
grietinė ir pomidorų padažas lygiom dalim
2 skiltelės česnoko smulkiai kapoto
Vorčesterio padažo truputis
druska, pipirai
vanduo
Gaminimas: nedideliam puodukyje sumaišom grietinę ir pomidorų padažą, įpilam vandenuko iki norimo tirštumo ir dedame kaitinti. Kai užverda, dedame česnakus, pilame Vorčesterio padažo, pipirų, druskos pagal skonį, paverdame apie 5 min ir supilame į padažinę. Prie bulvyčių patiekiame karštą.
Buvo labai skanu su šitu padažiuku ir šviežių daržovių salotom.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą