2012 m. kovo 4 d., sekmadienis

Kiaulienos suktinukai su špinatų įdaru

8 gabalėliai sprandinės apie 1 cm storio
druska, pipirai, mėgiami prieskoniai
gera sauja maltos kiaulienos
1 valg. š. majonezo
druska, prieskoniai
1 svogūnas
4 skiltelės česnako
1 stiebelis lapkotinio saliero
6 kubeliai šaldytų špinatų
saujalė džiūvėsėlių
druska, pipirai, Chmeli suneli

 Gaminimas: sprandinės gabalėlius gerai išmušam, pabarstom druska, pipirais, prieskoniukais ir dedam į šalį pasimarinuoti.
Svogūną, česnaką, saliero stiebelį susmulkinam blenderiu ir dedam kepti su trupučiu sviestuko. Pakepę, dedam špinatus, įpilam truputį vandenuko ir uždengiam keptuvę. po kelių minučių atidengiam, špinatai jau bus atitirpę, gerai pamaišom, dedam druską, pipirus, priskonius ir pakepam kol pragaruoja vandenukas. Galiausiai dedam džiūvėsėlius, gerai išmaišom ir ayvėsinam.
Į maltą kiaulieną dedam majonezą, druską, prieskonius, gerai išmaišom.
Imam sprandinės gabalėlį, antjo pakirstom sluoksniuką maltos mėsytės, o ant viršaus dedam sluoksniuką špinatų. Atsargiai suvyniojam ir susmeigiam smaigu ar dantų krapštuku. Taip susukam visus suktinukus.
Suktinukus apvoliojam miltuose ir apkepam aliejuje, dedam į puodą,užpilam vandens, kad apsemtų, dedam druskos, lapelį kvepenčių pipirų ir patroškinam apie 30 min.
Prie jų dar padariau padažą: nusėmiau porą samčių to sultinuko kur troškinosi suktinukai, įdėjau šaukštą garstyčių, užkaitinau ir miltais sutirštinau.Valgėme su bulvių koše ir marinuotais pomidorais.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą