2012 m. kovo 14 d., trečiadienis

Bulvių - kiaulienos apkepas

10 didelių bulvių
~700 g maltos sprandinės
2 valg.š. majonezo
aštresnių prieskonių, pipirų,  druskos, prieskoninių žolelių
2 dideli svogūnai
2 didelės morkos
2 kiausiniai
500 ml pieno
druskos, pipirų, prieskonių
200 g fermentinio sūrio
aliejaus

Gaminimas: svogūnus supjaustom pusžiedžiais, morkas sutarkuojam burokine tarka ir pakepam su trupučiu aliejaus (kai truputį apkepa, įpilu šlakelį vandens, kad svogūnai su morkom pasitroškintų). Į maltą sprandinę beriam prieskonius, druską, dedam majonezą, gerai išmaišom. Blėtelę ar apkepo formą ištepam aliejum, sudedam skritulėliais plonai (iki 2 mm) supjaustytas 5 bulves, barstom prieskoniukais ir druska, uždedam vienodu  sluoksniu mėsytę, ant viršaus paskirstom morkas su svogūnais, tada vėl likusias supjaustytas bulves. Apibarstom druska ir prieskoniais.
Dubenyje išplakam kiaušinius su pienu, paprieskoniuojam ir supilam ant apkepo. dedam į iki 200"C įkaitintą orkaitę ir pamirštam pusvalandžiui, Po pusvalandžio sumažinam temperatūrą iki 180"C ir kepam dar apie pusvalandį. Baigiant kept apibarstom tarkuotu sūriu.
Ar iškepęs, tikrinau pagaliuku, paprasčiausiai smeigiau ir žiūrėjau ar lengvai sminga.Kepimo laikas priklauso nuo apkepo storio: plonesnis kepa trumpiau, storesnis - ilgiau.
Valgėm su naminiu pomidorų padažu ir marinuotais agurkėliais.
Čia vaizdas iš viršaus ;)

4 komentarai:

  1. Ohoho koks riebumelus :) Man labai patinka shephard pie is sitos serijos patiekalu, siulau pabandyti, bet ryt iskepsiu tavo varianta.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gal tik atrodo taip, bet visiskai neriebu buvo. As su riebiais patiekalais nelabai draugauju ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Isbandytas receptas ir ivertintas labai teigiamai visu valgytoju :) tikrai skanu.

    AtsakytiPanaikinti