2012 m. sausio 29 d., sekmadienis

Kibinai



Tešlai:
1 kg miltų
250 g sviesto (dėjau perpus su margarinu)
3 kiaušiniai (plius 1 aptepimui)
160 g grietinės
125 ml kefyro
truputis druskos
Įdaras:
600 g maltos kiaulienos (geriau stambiai, nes turėtų būt kapota, nors manau skonis nenukentėjo)
1 svogūnas, nemažas, pjaustytas kubeliais
125 ml kefyro
druska, pipirai, aš dar dėjau Chmeli suneli 

Gaminimas: į didelį dubenį persijojam miltus. Į juos burokine tarka sutarkuojame atšaldytą sviestą, tarkuojant vis pavoliojame miltuose. Tada rankomis triname miltų - sviesto mišinį kol pasidaro smulkūs trupiniai. Padarome duobutę, sudedame kiaušinius, grietinę, kefyrą, druskytę ir minkome, kol tešla tampa glotni, nelimpa prie rankų. Suvyniojame tešlą į maistinę plėvelę ir padedame valandai į šaldytuvą, kad sabrinktų.
Įdarui svogūną truputį apkepame šaukšte sviesto, atvėsiname. Į maltą kiaulieną dedame atvėsintą svogūną, druską, pipirus, mėgiamų prieskonių, pilame kefyrą (jis minkština mėsytę ir suteiks sultingumo kepant) ir gerai išmaišome.
Po valandos traukiame tešlą, gnybame po gabalėlį (truputį didesnį už graikinį riešutą) ir kočiojame apvalų blynelį, maždaug iki 15 cm skersmens, Dedame gerą šaukštą mėsytės, sulenkiame, suspaudžiame viršuje ir gražiai užlankstome. Dedame į blėtelę, išklotą kepimo popieriumi, patepame išplaktu kiaušiniu, subadome mediniu pagaliuku (užtenka 1 karto dantų krapštuku, čia kad kibinas nesutrūktų kepdamas)  ir šauname į iki 200"C įkaitintą orkaitę. Kepame 30-40 min.

Sunaudojau daugiau kaip pusę tešlos ir visą mėsytę, išėjo 22 kibinai. Gal per mažus dariau, bet kad ir tai, daugiau 2 neina suvalgyt, tad iš likusios tešlos išbandžiau dar vieną patiekalą. ;)
Labai skanu su sultiniu ar lengva daržovių sriubyte. Patogu įsidėti į kelionę ar iškylą.








8 komentarai:

  1. ačiū Ina už šį receptuką,pasiryžusi išbandyti šia savaite,nes Lukas seniai prašo,aš vis nedrystu:)jei ką bus su kuo pasikonsultuoti.ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gali drasiai gaminti labai lengvi,tik mesytes koki kila imk arba storiau kociok,ba man teslos liko,tai dar vienas patiekalas isejo.Irgi labai neblogas

      Panaikinti
  2. Aciu Ina, tikrai skanus gavosi kibinai! Man prireike mesos kazkur 1,2 kg tikrai daug kibinu iseina is vienos porcijos. Visa seimyna liko labai patenkinta pietumis:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki, jau darau ne pirmą receptą iš Jūsų blogo ir turiu pasakyti, kad visi jie- nuostabūs. Kibinai pavyko puikiai. Labai ačiū, kad dalinatės savo patirtimi ir linkiu visokeriopos sėkmės. Tai pirmas toks maisto gaminimo blogas, kurio kiekvienas receptas bent jau man asmeniškai pavyksta ir niekada nenuvilia :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai Jums ačiū už gražius žodžius. Labai džiaugiuos kad pasinaudojate ir patinka. Visi receptai tikrai patikrinti ir išragauti, paprasti, nesiekiu restoraninio įvaizdžio, bet noriu kad daugiau žmonių gamintų namuose paprastą, skanų maistą. ;)

      Panaikinti
  4. Bent jau savo nuotrauką įdėtumėt :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Prieš taip sakant, malonėkite įsitikinti, ar sakote tiesą. Jei būtumėt pastabesnis žmogus, tai dar ne vienoj nuotraukoj rastumėt ir tą patį dubenį, ir tą pačią staltiesėlę, ir tą patį stalą. O jei dar kažkur matėte šią nuotrauką, būtų gerai, kad praneštumėt kur.

      Panaikinti