2016 m. sausio 24 d., sekmadienis

Mielinės spurgos (amerikietiškųjų aidas)

Galima sakyti repeticija prieš Užgavėnes. Spurgos ne dažnas svečias mūsų namuose, bet kažkaip jau labai išsiilgtos buvo.
Minkštutės, skanios, ypatingai tinka su balinta kava ;)


250 ml pieno
11 g sausų mielių
50 g sviesto
1 kiaušinis
100 g cukraus
500 g  miltų

Aptepimui: miltinis cukrus, truputis pieno ar sulčių, citrinos rūgšties

Virimui: per pusę aliejaus ir kiaulinių taukų

Gaminimas: pieną pašildome ir suberiame į jį mieles, išmaišome, palaukiame kol suputos. Kiaušinį išplakame su cukrum ir minkštu sviestu, į plakinį supilame pieną su mielėmis, išmaišome. Viską pilame į dubenį su išsijotais miltais, išmaišome. Stalą patepame aliejumi, išverčiame tešlą ir minkome kol nebelimpa prie rankų. Apdengiame ir padedame pakilti.
Pakilusią tešlą verčiame ant aliejuoto stalo, rankomis išplojame iki 1 cm storio, didele stikline ar dubenėliu išspaužiame apskritimus, o stikliuku - viduriukus. Paruoštas spurgas paliekam pakilti.
Storadugniam puode įkaitinam aliejų ir taukus, dedame spurgas ir verdame apvartant. išgriebiame ant popierinio rankšluoščio, kad sugertų riebalus.
Išvirtas spurgas išdėliojame kad praauštų, aptepame glajumi (miltinį cukrų sumaišom su skysčiu ir citrinos rūgštim), paliekame apdžiūti.
Na o dabar verdamės kavą ir ragaujame.
Iš šios tešlos galima kepti ir spurgas su džemu, ir auseles. Taip pat galima aptepti šokoladu.
Skanaus ;)

7 komentarai:

  1. Norėjau paklausti ar skanios būna kitą dieną. Ir kiek maždaug laiko reikia kildinti? Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Norėjau paklausti ar skanios būna kitą dieną. Ir kiek maždaug laiko reikia kildinti? Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Asta, nepasakysiu ar kita diena skanios, kepu kai turiu sveciu, o tada jas iskart suvalgo. Tikriausiai kaip ir visos spurgos, kita diena bus jau ne tokios kaip iskart. O kildinate, kol pakyla, priklausys kokioj temperat8roj kils ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Uoj sios ka tik isbandytos..vaikai lapnoja net ausytes linksi:)Dariau plonesnes, tai labai plonytes gavosi, po to pabandziau neiskocioti labai plonai teslos, gavosi kaip Jusu, storesnes:)kociojant naudojau miltus , o ne aliejuka.mmm...pasaka..tirpsta, apibarstytos cukraus pudra:)Is viduriuku gavosi apvalios spurgytes:)
    Vaikams suveriau ant pagaliuku ratukus ir rutuliukus:) Fantastika:)
    Aciu nerealus, sis receptas keliaus i vaiku gimimo dienos meniu:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aciu Jums Jolanta. Jus taip graziai ir nuosirdziai parasote, kad net smagu ;)

      Panaikinti