2015 m. liepos 27 d., pirmadienis

Plikytos tešlos čeburėkai


1 stiklinė - 250 ml
1 st. verdančio vandens
2 valg.š. riebios grietinės
1 valg.š. sviesto
0,5 arbat.š. druskos
2,5 stikl. miltų (gali reikėt truputį daugiau, viskas priklauso nuo miltų)
Įdarui:
norima malta mėsa (imu gerą saują)
didelis svogūnas
druska, pipirai, mėgiami prieskoniai
galima įtarkuot truputį fermentinio sūrio

Gaminimas: smulkiai supjaustom svogūną, dedam į faršą, beriam prieskonius druskytę ir viską užplikom trupučiu verdančio vandens. Gerai išmaišom. Vandens reikia pilti tiek, kad gauti tokia košelę, tada bus labai sultingi čeburėkai.
tešlai į dubenį pilame miltus, padarome nedidele duobutę. Atsimatuojam stiklinę verdančio vandens, į jį beriam druską, dedam grietinę ir sviestą, geai išmaišom ir maišydami šaukštu pilam į miltus. Baigiam minkyti rankomis, turime gauti malonią, glotnią tešlą.
Imam po gabalėlį tešlos, kočiojam blynelį ant lengvai pamiltuoto paviršiaus, vienoje pusėje paskirstom įdaro


užklojam kita puse, stengiamės, kad viduje neliktų daug oro ir gerai užspaudžiam


Taip paruoštus čeburėkus kepam įkaitintam aliejuj, kol gražiai apskrunda. Jei norime traškesnių, tai valgome iškart, o jei ne, tai iškeptus dedame į indą su dangčiu.
Žinoma, sveiko šiam patiekale nėra nieko, bet kartą ar du metuose tikrai galima pasilepint ;)
Labai tiks su sultinuku.
Skanaus...
Tešlos receptas rastas rusiškuose tinklaraščiuose. Ji tinka ir virtiniams ;)

1 komentaras: