Kartą jau buvau bandžius, bet kažko trūko, tad čia patobulintas variantas. Iš originalaus recepto liko tik biskvitas. Šį receptą radau SM, tarp Mišelės receptų.
Biskvitas:
5 kiaušiniai
200 g moliūgų tyrės
3/4 stikl.cukraus
1 arbat.š. cinamono
truputis druskos
1 citrinos žievelė
migdolų esencijos (keičiau vanilės esencija)
1 stikl. miltų ( ~150 g)
1/2 arbat.š. kepimo miltelių ( recepte nebuvo)
Kremui:
~ 500 ml grietinėlės 30% - 35%
300 g varškės ( pertrintos per sietelį)
1/4 stikl. cukraus (galite reguliuoti pagal save)
5 - 6 valg.š. kondensuoto pieno (galite reguliuoti pagal save)
1/2 citrinos nutarkuota žievelė ir sultys
2 pakučiai grietinėlės tirštintojo ( nebūtinai)
Aviečių drebučių ( ar kitos kokios uogienės su rūgštele)
Lengvai pakepintų migdolų plokštelių papuošimui
Gaminimas: kiaušinius atskiriame. Trynius gerai ištriname su cukrumi, pridedame moliūgų tyrę, cinamoną, citrinos žievelę ir vanilės aromatą, gerai išmaišome. Baltymus su druska išplakame iki standžių putų, miltus sumaišom su kepimo milteliais ir išsijojam. Į trynių ir moliūgo mišinį įmaišome 1/5 baltymų ir miltus, pabaigoje sudedame likusius baltymus, atsargiai permaišome. Tešlą pilame į 25 - 26 cm skersmens išardomą torto formą, išklotą kepimo popieriumi ir sviestu pateptais kraštais. Supiltą tešlą išlyginame, statome į iki 170"C - 180"C įkaitintą orkaitę ir kepame 30 - 40 min, tiksliau, tikrinam pagaliuku, turi būti sausas.
Iškepusį biskvitą atvėsiname ir perpjauname į 3 dalis, geriausia tą padaryti kitą dieną.
Grietinėlę su cukrum plakam iki standumo, įmaišom citrinos žievelę, sultis, pertrintą varškę ir kondensuotą pieną, viską lengvai perplakam, ragaujam ir pritaikom savo skoniui (aš nemėgstu labai saldžiai, tai kam gal ir truks saldumo). Jei reikia, pabaigoje įplakam grietinėlės standiklį.
Renkame tortą: ant padėklo dedame vieną biskvitą, tepame sluoksnelį aviečių drebučių, dedame trečdalį kremo, išlyginam, vėl biskvitas, drebuciai, kremas ir vėl biskvitas. Dabar visą tortą aptepam likusiu kremu ( man užteko ir minimaliam papuošimui), apibarstome migdolų plokštelėm. Puošti galite pagal savo norus ir fantaziją. Geriausia būtų per naktį palikti šaldytuve, kad susistovėtų.
Na, dabar belieka ragauti ;)
Nežinau, bet mums buvo nuostabiai skanus, švelnus, lengvas, su vos juntamu moliūgo, cinamono ir švelniu aviečių poskoniu. Galiu pasakyt, kad bus vienas iš dažniau gaminamų ;)
Rekomenduoju išmėginti ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą