2014 m. spalio 26 d., sekmadienis

Žalių pomidorų džemas

Dar pernai pamačiau jį pas Jolantą . Nedavė ramybės man visus metus. Ir štai, pagaliau... Nors ir su nedideliais pakeitimais.
Jis tikrai nuostabus...
Nerealaus skonio, ypač su baltu varškės sūriu, su pelėsiniu, brandintu "Džiugu" ir t.t.
Idealus variantas patiekti jo indelį įvairių sūrių lėkštėje


2.5 kg žalių pomidorų
1 kg cukraus
2 citrinos
2 arbat.š. imbiero miltelių

Gaminimas: Pomidorus nuplaunam, išpjaunam vaiskočius ir supjaustom nedideliais gabalėliais, užpilam cukrum ir pamaišę paliekam pastovėt kol atsiras sulčių.
Per tą laiką, gerai nuplaunam citrinas, nutarkuojam geltonajį sluoksnį, baltąjį nulupam ir metam lauk. Pačias citrinas susmulkinam, išimam sėklas.
Pomidoruose atsiradus sultims, dedame citrinas, imbierą ir statome virti. Verdame pamaišant apie valandą, pusantros, kol džemas sutirštėja.


Jei tirštumo neužtenka, galima sutirštint krakmolu - pora valg.š. išmaišyti 50 ml vandens ir supilti pabaigoje.
Išvirusį džemą sudedame į iškaitintus stiklainėlius ir užsukame steriliais dangteliais.


Skanaus ;)

3 komentarai: