2014 m. spalio 14 d., antradienis

Daržovėmis užkepta menkė


2 didesnės menkės file
mėgiami žuvies prieskoniai
2 svogūnai
2 saujos tarkuotų morkų
2 saujos tarkuotos cukinijos
didelis obuolys
truputis aliejaus
druska, prieskoninės žolelės
2 valg.š. pomidorų padažo
1 valg.š. grietinės
fermentinis sūris
grietinė

Gaminimas: Menkės file padalinam porcijomis ir suprieskoniuojam.
Troškintuve įkaitinam truputį aliejaus ir beriam pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, jiems truputį apkepus dedame dvi didžiules saujas morkų, tarkuotų burokine tarka ir įpilam truputį verdančio vandens, kad daržovės galėtų troškintis. Kai morkos truputį suminkštėja, dedame dvi saujas tarkuotos cukinijos ir tarkuotą obuolį. Viską troškiname kol suminkštėja, jei reikia vis įpilame vandenuko. Į daržoves beriame druskos, pipirų, žolelių, pabaigoje pomidorų padažo ir valgomą šaukštą grietinės. Troškiname kol išgaruoja skystis.
Blėtelę išklojame folija, patepame aliejumi, sudedame file . File užklojame troškintomis daržovėmis, ant kiekvieno gabalėlio dedame po arbat.š. grietinės, paskirstome po visą gabalėlį ir užberiame po truputį tarkuoto fermentinio sūrio. Taip paruoštą file kepame iki 200"C įkaitintoje orkaitėje 30 - 40 min, priklausomai nuo žuvies storio.
Patiekti galite ir su bulvėmis, ir su ryžiais. Mes valgėme su  daugiaryžiu su moliūgu (gal ir netikru, na bet tokiu mano bandymu). Labai tiks ir šviežios daržovės.
Skanaus ;)


Mano daugiaryžio variacija ;)

~ 1 stikl. plikytų ryžių
gabalėlis sviesto
truputis alyvuogių aliejaus
svogūnas ( geriau švelnaus skonio)
gabalas moliūgo
pipirai, druska
prieskoninės žolelės
1 valg.š. grietinės ar grietinėlės
sauja sūrio tarkuoto

Gaminimas: Keptuvėje storesniu dugnu ar troškintuve įkaitiname sviestą ir aliejų, beriame smulkiai supjaustytą svogūną, pakepame kol pasidaro skaidrus. Tada suberiame ryžius ir truputį pakepiname, tada įpilame pusantros stiklinės verdančio vandens ir maišant troškiname ant silpnos ugnies. Po kokių 10 min beriame kubeliais pjaustytą moliūgą, vandens pagal poreikį vis dapilame.  Kai ryžiai su moliūgu suminkštėja, dedame grietinę, prieskonius, druskytęir vis maišydami pakaitiname, dedame sūrį. Vandeniu reguliuojame norimą daugiaryžio konsistenciją. Aš dariau tokią kreminę, bet nelabai skystą. Na mums tai labai patiko ;)

2 komentarai:

  1. Įdomu būtų ir daugiaryžio receptą sužinoti, nes atrodo labai skoningai :)

    AtsakytiPanaikinti