2014 m. gegužės 11 d., sekmadienis

Skarelės su rabarbarų įdaru

Prasidėjo, prasidėjo, prasidėjo...
Kas?
RABARBARŲ SEZONAS!!!
Labai juos mėgstu. Net ir dabar, kaip vaikystėje, padažytus į cukrų.
Kepiniai su jais taip pat nuostabūs...


300 g miltų
2 arbat.š. kepimo miltelių
75 g cukraus
1 arbat.š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
125 g varškės
100 ml aliejaus (bekvapio)
100 ml pieno
Įdarui:
~ 500 g rabarbarų
125 g rudojo cukraus
1 valg.š. krakmolo
Aptepimui:
kiaušinis
migdolų plokštelės
miltinis cukrus

Gaminimas: rabarbarus nuvalom, supjaustom gabalėliais maždaug 1 cm x 1 cm, beriam į nedidelį puodą ir užbėrę cukrumi kaitiname kol cukrus ištirps ir rabarbarai keisdami spalvą pradės karamelizuotis, truputį paminkštės. Pabaigoje, maišant, per sietelį įsijojame krakmolą ir užverdame. Paliekame atvėsti.
 Į dubenį beriame miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską ir permaišom. Į šiuos produktus dedam pertrintą varškę, pilam aliejų ir pieną, greitai užminkom tešlą. Tik neminkom ilgai, nes pradės lipti prie rankų. Ant miltuoto stalo kočiojam tešlą maždaug 0.5 cm, pjaustom kvadratais, dedam įdaro, kraštelius patepam kiaušiniu, sulenkiam trikampėliu ir užspaudžiam. Trikampėlius dedame į kepimo popieriumi išklotą blėtelę, aptepame kiaušiniu ir apibarstome migdolų plokštelėmis. Kepame iki 180"C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min, kol gražiai parunda. Pravėsusias skareles apibarstome miltiniu cukrumi.


Skarelės tiesiog nuostabios, minkštutės, su traškančiais migdolais ir malonia rūgštele ;)


Skanaus...
Receptėlis iš lenkiško tinklaraščio

6 komentarai:

  1. Reiks pabandyti, labai jau skaniai atrodo :) Isvis jusu receptai fantastiski! pabandziau iskepti Napoleona - nunyko nuo stalo akies mirksniu!!!! Nerealiai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už gražius žodžius. Bandykite, tikrai labai skanios. Nors man su rabarbarais viskas skanu ;)

      Panaikinti
  2. Здравствуйте, Ваш блог настоящее открытие для меня. Успехов Вам в любимом деле!
    Обожаю ревень, аппетитные конвертики.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Спосибо, Юлия, мне радостно это слышать

      Panaikinti
  3. nuostabus receptelis,seimai labai patiko,kepu jau ne pirma,ir ne antra,ir ne trecia karta:)tik va beda ta,kad gyvenu mieste tai rabarbarai deficitas:)i vidu viska dedu:tiek troskintus obuoliukus,tiek uogienes visokiausias.na gal gausiu kur rabarbaru...svajone su jais isbandyt:) aciu uz puiku,skanu recepta:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai dziaugiuos, kad patinka. O rabarbaru jau kitais metais ieskokite, siemet ju sezonas jau baigesi ;) Pavasari turguose pasidairykit, tikrai buna

      Panaikinti