2013 m. lapkričio 9 d., šeštadienis

Tortas su moliūgu ir varške "Rudeninė melodija"

Tikrai atradimas ir tikrai nuostabus...
Netyčia surastas rusų tinklalapyje ir kelias savaites nedavęs ramybės, kol nebuvo pagamintas ir labai skaniai suvalgytas be jokios progos ;))
Žinau, kad tikrai kepsiu dar ne kartą, man pačiai labai labai patiko...
Varškė, moliūgas, maloni rūgštelė...


Tešlai:
150g moliūgo tyrės (moliūgo gabalėlius kepame orkaitėje, sublenderiuojame, nuvarviname, jei labai sultingas)
150g varškės 9% ( pertrintos)
75g medaus
110g sviesto
150g cukraus
1.5 arbat.š. sodos
330g miltų ( dar truputį kočiojimui)
Moliūginiam kremui:
380g moliūgo tyrės
6 valg.š. cukraus
2 nedideli kiaušiniai ( jei dideli, tai 1.5)
3 valg.š. miltų
4.5 valg.š. citrinos sulčių
1 citrinos nutarkuota žievelė
160g sviesto
Varškės kremui:
400g kreminės varškės
5 valg.š.cukraus (ragaujame, jei reikia, galima daugiau)
2 valg.š. citrinos sulčių
1 arbat.š. vanilinio cukraus
4 valg.š. grietinės

Gaminimas: tešlai moliūgo tyrę, cukrų, medų, varškę ir sviestą gerai išmaišom emaliuotame dubenyje ir dedame ant garų vonelės. Maišydami kaitiname 15 min, tada įdedame sodą, išmaišome ir nukeliame. Truputį pravėsinam maišydami ir po truputį įmaišome miltus. Tešla gaunas lipnoka, bet miltų daugiau nededame.Tešlą apdengiame plėvele ir dedam į šaldytuvą nors 5 val. (aš laikiau parą).
Orkaitę įkaitiname iki 180"C. Tešlą daliname į 8 dalis. kočiojame tiesiai ant kepimo popieriaus po truputį pamiltuodami. Kočiojame kuo ploniau, išpjauname apvalius blynus 26 - 28 cm (ne mažesnius) ir kepame 5 - 8 min, kol gražiai parunda. Apipjautas atraižas taip pat iškepam. Iškepę nuimam kepimo popierių ir atvėsinam.
Moliūginiam kremui sumaišom visus produktus ( kiaušinius pirma paplakam) išskyrus sviestą ir kaitinam maišydami ant silpnos ugnies kol užverda ir sutirštėja. Atvėsinam. Kambario temperatūros sviestą išplakam ir po šaukšta įplakam pilnai atvėsusę moliūgo masę.
Varškės kremui suplakam grietinę ir sumaišom su kitais produktais. Jei kremas bus labai skystas, galima įmaišyti grietinės tirštintojo.
Surenkame tortą: dedame vieną paplotį, tepame moliūgo kremu, kitą paplotį - varškės kremu ir t.t. Aptepame viršų ir šonus ( tuo kremu kurio lieka, arba abiem), dedame į šaldytuvą kad sutvirtėtų, nors pusvalandžiui. Iš nuopjovų pasidarome trupinius ( aš susmulkinu smulkintuvu, bet galima sumalti ar peiliu sukapoti), išėmę tortą iš šaldytuvo apiberiame viršų ir šonus. Puošiame kap tik norime. Tortą per naktį palaikome šaldytuve.


O dabar MĖGAUJAMĖS, nes jis nuostabus.
Šiam tortui naudokite kuo ryškesnį moliūgą, tada jis bus labai gražus, mano buvo truputį nedanokęs.
Pas mane receptas su nedideliais pakeitimais, o originalą rasite čia.


2 komentarai:

  1. Išbandyta, fantastiškai skanus tortas! Ačiū už receptą!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. smagu, kad nepabijojot išmėginti. Jis tikrai fantastiškai skanus

      Panaikinti